Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna potrawa, którą często wykorzystuję na domowe imprezy.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8619
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1262
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10252
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4662
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 727
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8619
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1262
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10252
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4662
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 727
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w średnią kostkę i wrzucamy do miski. Doprawiamy przyprawą do gyrosa i ręcznie mieszamy aż mięso będzie całe w przyprawie. Następnie smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju bądź oliwy ja zastosowałam czosnkową dla smaku.Po usmażeniu wrzucamy kurczaka do miski żeby przestygł. Następnie myjemy pieczarki i ścieramy na tarce o średnich oczkach i podsmażamy na patelni, dodajemy drobno posiekany czosnek , doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Wrzucamy do miski z kurczakiem. Następnie kukurydzę konserwową odciskamy dobrze z soku i dodajemy do miski z kurczakiem i pieczarkami. Cały farsz łączymy ze sobą mieszając i doprawiamy jeszcze według uznania.
Na stolnicy rozkładamy zimne ciasto francuskie i kroimy kwadraty. Każdy kwadrat faszerujemy i zamykamy np. w kopertę. Nafaszerowane brzuszki układamy na blachę od piekarnika wyłożoną papierem i smarujemy je roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w temp. 150 stopniach przez 30 minut. Podajemy na ciepło z dodatkiem ketchupu lub innego sosu. Ja podaję z gorącym barszczykiem do picia. Ps. zamiast fileta z kurczaka można zastosować mięso mielone są również smaczne.