Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna potrawa, którą często wykorzystuję na domowe imprezy.
Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w średnią kostkę i wrzucamy do miski. Doprawiamy przyprawą do gyrosa i ręcznie mieszamy aż mięso będzie całe w przyprawie. Następnie smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju bądź oliwy ja zastosowałam czosnkową dla smaku.Po usmażeniu wrzucamy kurczaka do miski żeby przestygł.
Następnie myjemy pieczarki i ścieramy na tarce o średnich oczkach i podsmażamy na patelni, dodajemy drobno posiekany czosnek , doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Wrzucamy do miski z kurczakiem.
Następnie kukurydzę konserwową odciskamy dobrze z soku i dodajemy do miski z kurczakiem i pieczarkami. Cały farsz łączymy ze sobą mieszając i doprawiamy jeszcze według uznania.
Na stolnicy rozkładamy zimne ciasto francuskie i kroimy kwadraty. Każdy kwadrat faszerujemy i zamykamy np. w kopertę. Nafaszerowane brzuszki układamy na blachę od piekarnika wyłożoną papierem i smarujemy je roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy w temp. 150 stopniach przez 30 minut.
Podajemy na ciepło z dodatkiem ketchupu lub innego sosu. Ja podaję z gorącym barszczykiem do picia.
Ps. zamiast fileta z kurczaka można zastosować mięso mielone są również smaczne.
Przepyszne śmietankowe lody ( bez jajek ) o smaku szarlotki z jabłkami i karm...
Odsłon: 46
Chrupiące plastry ogórków w sosie keczupowym pasują do domowych hamburgerów,...
Odsłon: 86
Przepyszne śmietankowe lody ( bez jajek ) o smaku szarlotki z jabłkami i karm...
Odsłon: 46
Chrupiące plastry ogórków w sosie keczupowym pasują do domowych hamburgerów,...
Odsłon: 86
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w średnią kostkę i wrzucamy do miski. Doprawiamy przyprawą do gyrosa i ręcznie mieszamy aż mięso będzie całe w przyprawie. Następnie smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju bądź oliwy ja zastosowałam czosnkową dla smaku.Po usmażeniu wrzucamy kurczaka do miski żeby przestygł. Następnie myjemy pieczarki i ścieramy na tarce o średnich oczkach i podsmażamy na patelni, dodajemy drobno posiekany czosnek , doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Wrzucamy do miski z kurczakiem. Następnie kukurydzę konserwową odciskamy dobrze z soku i dodajemy do miski z kurczakiem i pieczarkami. Cały farsz łączymy ze sobą mieszając i doprawiamy jeszcze według uznania.
Na stolnicy rozkładamy zimne ciasto francuskie i kroimy kwadraty. Każdy kwadrat faszerujemy i zamykamy np. w kopertę. Nafaszerowane brzuszki układamy na blachę od piekarnika wyłożoną papierem i smarujemy je roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w temp. 150 stopniach przez 30 minut. Podajemy na ciepło z dodatkiem ketchupu lub innego sosu. Ja podaję z gorącym barszczykiem do picia. Ps. zamiast fileta z kurczaka można zastosować mięso mielone są również smaczne.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Faszerowane pomidory
Przekąski
Faszerowane pomidory
Przekąski
Placki z cukinii
Przekąski
Mini pizze z oregano
Faszerowane pomidory
Polecam bardzo smacznie nafaszerowane pomidory. Pomidory ślicznie prezentują...
Odsłon: 41
Faszerowane pomidory
Faszerowane pomidory to propozycja, która idealnie sprawdzi się na śniadanie....
Odsłon: 463