Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na przekąskę, do pracy i na każdą porę dnia.
Nóż, blacha do pieczenia, tarka do jarzyn
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15162
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15162
Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy (ja to robię na blasze do pieczenia używając papieru, w którym ciasto jest owinięte), a następnie kładziemy starty na tarce jarzynowej ser na całej powierzchni.
Na ser kładziemy plastry salami.
Płachtę ciasta zwijamy w rulonik, a następnie kroimy ostrym nożem na równe kawałki.
Kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia płaską stroną i pieczemy 20-25 minut w piekarniku o temperaturze 200 stopni Celsjusza.