Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na przekąskę, do pracy i na każdą porę dnia.
Nóż, blacha do pieczenia, tarka do jarzyn
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 186
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 884
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4002
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 186
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 884
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4002
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20041
Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy (ja to robię na blasze do pieczenia używając papieru, w którym ciasto jest owinięte), a następnie kładziemy starty na tarce jarzynowej ser na całej powierzchni.
Na ser kładziemy plastry salami.
Płachtę ciasta zwijamy w rulonik, a następnie kroimy ostrym nożem na równe kawałki.
Kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia płaską stroną i pieczemy 20-25 minut w piekarniku o temperaturze 200 stopni Celsjusza.