Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na przekąskę, do pracy i na każdą porę dnia.
Nóż, blacha do pieczenia, tarka do jarzyn
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1250
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 83
Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
Odsłon: 166
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1250
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 83
Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
Odsłon: 166
Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy (ja to robię na blasze do pieczenia używając papieru, w którym ciasto jest owinięte), a następnie kładziemy starty na tarce jarzynowej ser na całej powierzchni.
Na ser kładziemy plastry salami.
Płachtę ciasta zwijamy w rulonik, a następnie kroimy ostrym nożem na równe kawałki.
Kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia płaską stroną i pieczemy 20-25 minut w piekarniku o temperaturze 200 stopni Celsjusza.