Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na przekąskę, do pracy i na każdą porę dnia.
        Nóż, blacha do pieczenia, tarka do jarzyn
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35735
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1216
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6037
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35735
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1216
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6037
        
        
                Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy (ja to robię na blasze do pieczenia używając papieru, w którym ciasto jest owinięte), a następnie kładziemy starty na tarce jarzynowej ser na całej powierzchni.
Na ser kładziemy plastry salami.
Płachtę ciasta zwijamy w rulonik, a następnie kroimy ostrym nożem na równe kawałki.
Kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia płaską stroną i pieczemy 20-25 minut w piekarniku o temperaturze 200 stopni Celsjusza.