Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przystawka do barszczu czy też przekąska w świąteczny czas:)
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 1041
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 2291
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 1041
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 2291
Składniki
Kapuste podzielić na ćwiartki,wyciąć głąby . Dać do garnka i gotować do jej miękkości. Odlać wodę i wystudzić. Odciskać rękoma i drobno posiekać. W rondlu podsmażyc 2 cebule pokrojone w kostkę.Na podsmażoną cebulę dać pokrojoną kapustę i smażyć do wyparowania wody. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Ciasto francuskie podzielić wzdłuż na paski ,nakładać farsz i zlepic. Posmrować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem. Piec w 190t.do zrumienienia.
Smacznego!