Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przystawka do barszczu czy też przekąska w świąteczny czas:)
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17718
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6707
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17718
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6707
Składniki
Kapuste podzielić na ćwiartki,wyciąć głąby . Dać do garnka i gotować do jej miękkości. Odlać wodę i wystudzić. Odciskać rękoma i drobno posiekać. W rondlu podsmażyc 2 cebule pokrojone w kostkę.Na podsmażoną cebulę dać pokrojoną kapustę i smażyć do wyparowania wody. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Ciasto francuskie podzielić wzdłuż na paski ,nakładać farsz i zlepic. Posmrować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem. Piec w 190t.do zrumienienia.
Smacznego!