Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-09-2010
pyszne, chrupiące, rozpływające się w ustach, z ciągnącym się serem grzybowe muffinki :-)
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2785
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 108
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2785
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 108
Składniki
Ciasto rozmrozić, wykrawać kółka i w każdą foremkę od muffinek włożyć krążek ciasta. Włożyć formy do lodówki.
Przygotować farsz: cukinię pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie ok. 10 min. Na drugiej patelni usmażyć na oliwie grzyby i cebulę. Połączyć jajka, śmietanę, 2/3 startego sera, koperek, cukinię, grzyby i cebulę. Starannie wymieszać, doprawić solą i pieprzem (nie żałować :-)).
Porcje farszu nakładać do miseczek z ciasta. Posypać wierzch resztą sera. Piec muffinki w temp. 200 stopni, aż masa się zetnie i wierzch zrumieni (ok. 30 min.)