Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-09-2010
pyszne, chrupiące, rozpływające się w ustach, z ciągnącym się serem grzybowe muffinki :-)
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 26
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5730
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 55
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 26
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5730
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 55
Składniki
Ciasto rozmrozić, wykrawać kółka i w każdą foremkę od muffinek włożyć krążek ciasta. Włożyć formy do lodówki.
Przygotować farsz: cukinię pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie ok. 10 min. Na drugiej patelni usmażyć na oliwie grzyby i cebulę. Połączyć jajka, śmietanę, 2/3 startego sera, koperek, cukinię, grzyby i cebulę. Starannie wymieszać, doprawić solą i pieprzem (nie żałować :-)).
Porcje farszu nakładać do miseczek z ciasta. Posypać wierzch resztą sera. Piec muffinki w temp. 200 stopni, aż masa się zetnie i wierzch zrumieni (ok. 30 min.)