Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne sakiewki z ciasta francuskiego z żurawiną i serem camembert.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 214
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 738
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3584
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 214
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 738
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3584
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 739
Składniki
Żurawinę wrzucamy do ok. 100 ml wody. Dodajemy wino i cukier. Gotujemy ok. 10 minut. Odstawiamy z ognia i blendujemy na dżem ( nie musi byc całkiem gładki! ).
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty ( takie by spokojnie zmieściła się połówka sera ).Ser kroimy na 4 części.Układamy po 2 na cieście francuskim.
Przykrywamy masą żurawinową.Składamy boki do środka.Robimy " sakiewkę "( by nam się nie rozpadała można ją związac lub spiąc wykałaczką).
Smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Układamy na blasze pokrytej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika na ok. 25 - 30 min / 180C. Zajadamy ciepłe!