Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne sakiewki z ciasta francuskiego z żurawiną i serem camembert.
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 549
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 645
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5461
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4785
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 995
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8504
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 549
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 645
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5461
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4785
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 995
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8504
Składniki
Żurawinę wrzucamy do ok. 100 ml wody. Dodajemy wino i cukier. Gotujemy ok. 10 minut. Odstawiamy z ognia i blendujemy na dżem ( nie musi byc całkiem gładki! ).
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty ( takie by spokojnie zmieściła się połówka sera ).Ser kroimy na 4 części.Układamy po 2 na cieście francuskim.
Przykrywamy masą żurawinową.Składamy boki do środka.Robimy " sakiewkę "( by nam się nie rozpadała można ją związac lub spiąc wykałaczką).
Smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Układamy na blasze pokrytej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika na ok. 25 - 30 min / 180C. Zajadamy ciepłe!