Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne sakiewki z ciasta francuskiego z żurawiną i serem camembert.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336640
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3774
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422888
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2509
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336640
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3774
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422888
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2509
Składniki
Żurawinę wrzucamy do ok. 100 ml wody. Dodajemy wino i cukier. Gotujemy ok. 10 minut. Odstawiamy z ognia i blendujemy na dżem ( nie musi byc całkiem gładki! ).
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty ( takie by spokojnie zmieściła się połówka sera ).Ser kroimy na 4 części.Układamy po 2 na cieście francuskim.
Przykrywamy masą żurawinową.Składamy boki do środka.Robimy " sakiewkę "( by nam się nie rozpadała można ją związac lub spiąc wykałaczką).
Smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Układamy na blasze pokrytej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika na ok. 25 - 30 min / 180C. Zajadamy ciepłe!