Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 8159
Dodano: 24.01.2012
Odsłon: 31760
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Marchewki obieramy, kroimy w słupki (jak ziemniaki na frytki). Mieszamy je z oliwą i przyprawami. Blaszkę do pieczenia wykładamy pergaminem, smarujemy oliwą. Wykładamy marchew i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy około 20-30 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (17)

junisa3 14 marca 2012Zgłoś do usunięcia
swietny pomysl , koniecznie do ulubionych, pozdrawiam:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Misheel 06 marca 2012Zgłoś do usunięcia
Kiedyś jadlam coś takiego z dipem szpinakowym... Na pierwszy rzut oka dziwna kombinacja ale.... smakowało fenomenalnie! Dziękuje za pomysł na podwieczorek :-)1 Kto głosował? | Odpowiedz

kajanawakacjach 06 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
A myślałam,że to ja tylko takie robię!hahaU mnie do tego sos jogurtowy,lekki y dodatka natki,ale to już wedlug gustu!
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 01 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Kapitalny pomysł na zdrową przekąskę.Pozdrawiam.1 Kto głosował? | Odpowiedz

basia7 29 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Bardzo dziękuję za podanie przepisu na Sos ,pozdrawiam::-)1 Kto głosował? | Odpowiedz

patusia5 28 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Tzatziki:1 zielony ogórek
2-3 ząbki czosnku
łyżka oliwy
1/4 łyżeczki soli
szczypta białego pieprzu
2 kubeczki gęstego jogurtu greckiego (można dać pół na pół z gęstą, kwaśną śmietaną)
odrobina posiekanego koperku
Wykonanie:
Ogórek szatkujemy na tarce o grubych oczkach razem ze skórką, lekko solimy i odstawiamy. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z pozostałymi składnikami. Ogórki odciskamy z soku, dodajemy do sosu i mieszamy. Przed podaniem schładzamy minimum godzinę.
1 Kto głosował? | Odpowiedz

basia7 26 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Na pewno pycha ,ale bardzo bym prosiła składniki na sos0 Kto głosował? | Odpowiedz

patusia5 25 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Własnie wczoraj jedząc sos z frytkami pomyślałam sobie, że świetnie pasowałby do placów ziemniaczanych :) Gdybym dodała czosnek do frytek to byłoby go chyba trochę za dużo, bo już w sosie się pojawił. U mnie pieprz cayenne dodał ostrości, ale chili tez będzie ok.1 Kto głosował? | Odpowiedz

ola100 25 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Patusia zawsze cos wyszuka ciekawego.1 Kto głosował? | Odpowiedz

patusia5 25 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Ewentualnie można spróbować użyć przyprawy kumin :)1 Kto głosował? | Odpowiedz