Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś prostego ale super smacznego. Jest to potrawa dla wszystkich pokoleń.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 514
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 148
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 303
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 347
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 514
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 148
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 303
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 347
Składniki
Ziemniaki obieramy myjemy . Są różne typy ziemniaków możemy nawet kupić ziemniaki do pieczenia i takie kupujmy.
Kroimy ziemniaki na kawałki frytkowe tak to wygląda. Ja wolę jak moje frytki są większe, grubsze. Nie przepadam za frytkami cienkimi ale czasami lubię wpaść do znanej restaruacji i zjeść takie cienki. Jak robię w domu to tylko takie.
Wlewamy do garnka olej i rozgrzewamy olej. Jak jest gorący to delikatnie wkładamy odsączone z wody ziemniaki i pieczemy w głębokim oleju tak jak na zdjęciu.
Jak frytki mają już piękny złoty kolor to wyjmujemy je i kładziemy na papirowy ręcznik by odsączyć z oleju. Kładziemy takie na talerz, dodajemy trochę keczupu majonezu. Możemy posolić i popieprzyć ale też nie możemy zapomnieć pokropić octem winnym. I tak to wygląda życzę Smacznego.