Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś prostego ale super smacznego. Jest to potrawa dla wszystkich pokoleń.
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 27
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 12180
Strogonow z kurczaka to przepyszne danie jednogarnkowe które często przygotow...
Odsłon: 16286
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 27
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 12180
Strogonow z kurczaka to przepyszne danie jednogarnkowe które często przygotow...
Odsłon: 16286
Składniki
Ziemniaki obieramy myjemy . Są różne typy ziemniaków możemy nawet kupić ziemniaki do pieczenia i takie kupujmy.
Kroimy ziemniaki na kawałki frytkowe tak to wygląda. Ja wolę jak moje frytki są większe, grubsze. Nie przepadam za frytkami cienkimi ale czasami lubię wpaść do znanej restaruacji i zjeść takie cienki. Jak robię w domu to tylko takie.
Wlewamy do garnka olej i rozgrzewamy olej. Jak jest gorący to delikatnie wkładamy odsączone z wody ziemniaki i pieczemy w głębokim oleju tak jak na zdjęciu.
Jak frytki mają już piękny złoty kolor to wyjmujemy je i kładziemy na papirowy ręcznik by odsączyć z oleju. Kładziemy takie na talerz, dodajemy trochę keczupu majonezu. Możemy posolić i popieprzyć ale też nie możemy zapomnieć pokropić octem winnym. I tak to wygląda życzę Smacznego.