Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś prostego ale super smacznego. Jest to potrawa dla wszystkich pokoleń.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13321
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5815
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13321
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5815
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Składniki
Ziemniaki obieramy myjemy . Są różne typy ziemniaków możemy nawet kupić ziemniaki do pieczenia i takie kupujmy.
Kroimy ziemniaki na kawałki frytkowe tak to wygląda. Ja wolę jak moje frytki są większe, grubsze. Nie przepadam za frytkami cienkimi ale czasami lubię wpaść do znanej restaruacji i zjeść takie cienki. Jak robię w domu to tylko takie.
Wlewamy do garnka olej i rozgrzewamy olej. Jak jest gorący to delikatnie wkładamy odsączone z wody ziemniaki i pieczemy w głębokim oleju tak jak na zdjęciu.
Jak frytki mają już piękny złoty kolor to wyjmujemy je i kładziemy na papirowy ręcznik by odsączyć z oleju. Kładziemy takie na talerz, dodajemy trochę keczupu majonezu. Możemy posolić i popieprzyć ale też nie możemy zapomnieć pokropić octem winnym. I tak to wygląda życzę Smacznego.