Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla tradycyjnych frytek.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1488
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1222
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1337
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1026
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1488
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1222
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1337
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1026
Składniki
Bataty obieramy i kroimy na frytki. Odstawiamy do miski i zalewamy zimną wodą. Po około godzinie wyjmujemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
W misce przygotowujemy mieszankę przypraw. Dodajemy do niej bataty i oliwę. Dokładnie mieszamy i wstawiamy frytki do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Pieczemy około 20 minut. Po tym czasie zwiększamy moc piekarnika do 240 stopni (jeżeli nasz piekarnik ma taką opcję, to można zastosować tryb grilla) pieczemy kolejne 10 minut.
Po upieczeniu przykrywamy serem i boczkiem i zostawiamy w piecu do zapieczenie (5-8 minut). Wyciągamy i posypujemy szczypiorkiem.