Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z grill. Frytki wyszły bardzo smaczne, zasmakowały całej rodzince no i szybko zniknęły z talerza. Nie spodziewałam się że są tak smaczne, takie frytki często będą gościć na moim stole.
blaszka ,papier do pieczenia, miska,
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17795
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1882
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15605
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17795
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1882
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15605
Składniki
Dynię hokkaido pokroić na części, obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne. Każdą część pokroić na paski. Włożyć do miski ,dodać oliwę, przyprawy, dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę. Paski ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (nie blisko siebie). Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni .C około 25 minut ,aż frytki się zrumienią i przypieką. Po upieczeniu posolić i podawać z ulubionym sosem lub ketchupem. Frytki solimy dopiero po upieczeniu.