Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z grill. Frytki wyszły bardzo smaczne, zasmakowały całej rodzince no i szybko zniknęły z talerza. Nie spodziewałam się że są tak smaczne, takie frytki często będą gościć na moim stole.
blaszka ,papier do pieczenia, miska,
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 514
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3569
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2602
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30531
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 514
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3569
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2602
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30531
Składniki
Dynię hokkaido pokroić na części, obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne. Każdą część pokroić na paski. Włożyć do miski ,dodać oliwę, przyprawy, dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę. Paski ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (nie blisko siebie). Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni .C około 25 minut ,aż frytki się zrumienią i przypieką. Po upieczeniu posolić i podawać z ulubionym sosem lub ketchupem. Frytki solimy dopiero po upieczeniu.