Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z grill. Frytki wyszły bardzo smaczne, zasmakowały całej rodzince no i szybko zniknęły z talerza. Nie spodziewałam się że są tak smaczne, takie frytki często będą gościć na moim stole.
blaszka ,papier do pieczenia, miska,
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1721
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1517
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1778
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1721
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1517
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1778
Składniki
Dynię hokkaido pokroić na części, obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne. Każdą część pokroić na paski. Włożyć do miski ,dodać oliwę, przyprawy, dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę. Paski ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (nie blisko siebie). Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni .C około 25 minut ,aż frytki się zrumienią i przypieką. Po upieczeniu posolić i podawać z ulubionym sosem lub ketchupem. Frytki solimy dopiero po upieczeniu.