Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z grill. Frytki wyszły bardzo smaczne, zasmakowały całej rodzince no i szybko zniknęły z talerza. Nie spodziewałam się że są tak smaczne, takie frytki często będą gościć na moim stole.
blaszka ,papier do pieczenia, miska,
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666307
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 112
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 591
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5771
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 989
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666307
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 112
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 591
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5771
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 989
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
Dynię hokkaido pokroić na części, obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne. Każdą część pokroić na paski. Włożyć do miski ,dodać oliwę, przyprawy, dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę. Paski ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (nie blisko siebie). Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni .C około 25 minut ,aż frytki się zrumienią i przypieką. Po upieczeniu posolić i podawać z ulubionym sosem lub ketchupem. Frytki solimy dopiero po upieczeniu.