Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z grill. Frytki wyszły bardzo smaczne, zasmakowały całej rodzince no i szybko zniknęły z talerza. Nie spodziewałam się że są tak smaczne, takie frytki często będą gościć na moim stole.
blaszka ,papier do pieczenia, miska,
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4648
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418239
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4648
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418239
Składniki
Dynię hokkaido pokroić na części, obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne. Każdą część pokroić na paski. Włożyć do miski ,dodać oliwę, przyprawy, dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę. Paski ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (nie blisko siebie). Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni .C około 25 minut ,aż frytki się zrumienią i przypieką. Po upieczeniu posolić i podawać z ulubionym sosem lub ketchupem. Frytki solimy dopiero po upieczeniu.