Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie dynie i zastanawiacie się, co z niej zrobić? Co powiecie na frytki z piekarnika? Ta zdrowa i smaczna przekąska sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i na wyjątkowe okazje. Podane z ulubionym sosem zawsze szybko znikają ze stołu. Wypróbujcie ten przepis! Gwarantujemy, że nabierzecie ochoty na więcej.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 469
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 284
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1458
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 469
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 284
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1458
Składniki
Dynię myjemy, kroimy na pół i wycinamy gniazda nasienne. Następnie kroimy ją na cienkie paseczki.
Do miski wlewamy oliwę, dodajemy przyprawy. Składniki mieszamy.
Pokrojoną dynię przekładamy do miski z oliwą i przyprawami. Obtaczamy ją w marynacie.
Kawałki dyni układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Frytki z dyni pieczemy przez około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.
Upieczone frytki podajemy z ulubionym sosem.