Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i zdrowe frytki, które nie tuczą....... !!!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Seler obieramy i kroimy tak ja na frytki (w prostokąty). W misce pokrojony seler skrapiamy oliwą i doprawiamy carry (ciężko powiedzieć ile dokładnie oliwy i carry, ponieważ to zależy z jakiej ilości selera robisz frytki). Jednak carry powinno być całkiem sporo. Wszystko mieszamy ręką tak aby każda frytka była w carry.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na papierze do pieczenia, około 20-30 min. Podawać z sosem czosnkowym lub keczupem.
SOS CZOSNKOWY: jogurt naturalny + majonez + szczypta soli i pieprzu + czosnek przeciśnięty przez praskę