Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i zdrowe frytki, które nie tuczą....... !!!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7854
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 287
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3078
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 587
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7854
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 287
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3078
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 587
Składniki
Seler obieramy i kroimy tak ja na frytki (w prostokąty). W misce pokrojony seler skrapiamy oliwą i doprawiamy carry (ciężko powiedzieć ile dokładnie oliwy i carry, ponieważ to zależy z jakiej ilości selera robisz frytki). Jednak carry powinno być całkiem sporo. Wszystko mieszamy ręką tak aby każda frytka była w carry.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na papierze do pieczenia, około 20-30 min. Podawać z sosem czosnkowym lub keczupem.
SOS CZOSNKOWY: jogurt naturalny + majonez + szczypta soli i pieprzu + czosnek przeciśnięty przez praskę