Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i zdrowe frytki, które nie tuczą....... !!!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9868
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2500
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1646
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 603
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3773
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9868
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2500
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1646
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 603
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3773
Składniki
Seler obieramy i kroimy tak ja na frytki (w prostokąty). W misce pokrojony seler skrapiamy oliwą i doprawiamy carry (ciężko powiedzieć ile dokładnie oliwy i carry, ponieważ to zależy z jakiej ilości selera robisz frytki). Jednak carry powinno być całkiem sporo. Wszystko mieszamy ręką tak aby każda frytka była w carry.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na papierze do pieczenia, około 20-30 min. Podawać z sosem czosnkowym lub keczupem.
SOS CZOSNKOWY: jogurt naturalny + majonez + szczypta soli i pieprzu + czosnek przeciśnięty przez praskę