Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 43
Dodano: 27.05.2010
Odsłon: 2116
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Kapustę kiszona opłukać, pokroić, zalać niewielka ilością wody i ugotować. Mąkę zmiksować z mlekiem, jajkami solą i pieprzem. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. ciasto wymieszać z kapusta. na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką porcje masy i smażyć na złoty kolor. Podawać polane ostrym keczupem
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

ewelkao 28 maja 2010Zgłoś do usunięcia
nazwa powstała jakoś tak spontanicznie nic dokładnie nie oznacza :) a zdjęcie niedługo umieszczę0 Kto głosował? | Odpowiedz

LenaMS 28 maja 2010Zgłoś do usunięcia
ewelka, możesz załączyć zdjęcie tych "Fuczek"? Skąd ta intrygująca nazwa?0 Kto głosował? | Odpowiedz