Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 497
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1826
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 376
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 497
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1826
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 376
Składniki
Z kurczaka delikatnie zdjąc skórę, by jej nie porwac. Zaszyc otwory po szyjce, skrzydełkach i udkach.
Oddzielic mięso od kości i przepuścic przez maszynkę razem z bułką namoczoną w mleku (oraz marchwią i natką pietruszki).
Do mięsa dodac jajo, sól, pieprz, dokładnie wyrobic. Masą napełnic skórę kurczaka, zaszyc. Ściśle zawinąc w folii aluminiowe lub ściereczce, owinąc grubą nicią i gotowac w bulionie ok. 40-50 minut. Nie dopuścic do wrzenia. Następnie przez godzinkę studzic w wywarze, wyjąc na półmisek, przycisnąc np. deseczką. Podawac na zimno. Smacznego.