Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2524
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 129
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4343
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2524
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 129
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4343
Składniki
Z kurczaka delikatnie zdjąc skórę, by jej nie porwac. Zaszyc otwory po szyjce, skrzydełkach i udkach.
Oddzielic mięso od kości i przepuścic przez maszynkę razem z bułką namoczoną w mleku (oraz marchwią i natką pietruszki).
Do mięsa dodac jajo, sól, pieprz, dokładnie wyrobic. Masą napełnic skórę kurczaka, zaszyc. Ściśle zawinąc w folii aluminiowe lub ściereczce, owinąc grubą nicią i gotowac w bulionie ok. 40-50 minut. Nie dopuścic do wrzenia. Następnie przez godzinkę studzic w wywarze, wyjąc na półmisek, przycisnąc np. deseczką. Podawac na zimno. Smacznego.