Do góry

Przekąski Przepis na:

galareta w papryce

galareta w papryce

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 223

Dodano:

Odsłon: 485

trzeba wykorzystać sezon na paprykę.

Składniki

  • 4-5 papryk
  • około 20dkg wędliny
  • 3-4 jajka na twardo
  • puszka kukurydzy
  • około litr doprawionego do smaku bulionu
  • opakowanie żelatyny
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. papryki umyć i osuszyć, odciąć końce z ogonkami, usunąć nasiona.

  2. wędlinę w plasterkach zwijać w ruloniki i układać w paprykach.jajka pokroić w ćwiartki i dokładać do papryk .wsypać po garści kukurydzy.

  3. żelatynę rozpuścić z bulionem według przepisu na opakowaniu.zalać papryki.gdy przestygną włożyć do lodówki aż stężeją.

  4. pokroić w półcentymetrowe kromki i ułożyć na półmisku.podawać z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń