Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi galaretę ? jaką wolicie wieprzową czy drobiową ? u mnie zdecydowanie wolimy wieprzową którą przygotowuję sama
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6090
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8550
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5887
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6090
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8550
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5887
Składniki
Do garnka dodać kolanka wieprzowe oraz suszone warzywa, przyprawę liście i ziela. Zagotować następnie zmniejszyć ogień i na bardzo wolnym gotować przez 3 - 4 godzin
Jak już mięso odchodzi od kości dodać czosnek pokrojony w krążki i jeszcze chwile pogotować aż zacznie pojawiać się kożuszek, po tym czasie wyjąć mięso wraz z kośćmi a wywar przelać do salaterki, następnie ostygnięte mięso z częścią skór dodać do wywaru w salaterce, pozostawić do ostygnięcia a następnie zimną wstawić do lodówki
Przygotowaną galaretę można jeść z dowolnym pieczywem