Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta zrobiona jest z wieprzowych nóżek i mięsa z ćwiartek kurczaka.
garnek, nóż, pojemniczki,
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2748
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101938
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6327
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2748
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101938
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6327
Składniki
Wymyte i oczyszczone nóżki wieprzowe wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy zbierając szumowiny. Dodajemy przyprawy według swojego smaku, ja dałem 6 listków laurowych i kilkanaście ziaren ziela angielskiego. Nóżki gotowałem 2 godziny i włożyłem wymyte ćwiartki z kurczaka i gotowałem to wszystko aż mięso z kurczaka zrobiło się miękkie. Nóżki i ćwiartki po ostudzeniu obrałem z kości, a mięska troszkę rozdrobniłem. Wywar z gotowania przecedziłem przez sitko i włożyłem do niego rozdrobnione mięsko. Dodałem pastę warzywną i garść majeranku i pogotowałem wszystko około 30 minut. Ostudzony wywar z mięsem powlewałem w trzy plastikowe pojemniczki (atestowane) i zimne wstawiłem do lodówki żeby ścięła się galaretka.
Podajemy z octem jabłkowym lub cytryną, jak kto woli. Smacznego !!!