Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta zrobiona jest z wieprzowych nóżek i mięsa z ćwiartek kurczaka.
garnek, nóż, pojemniczki,
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 61
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 38
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9293
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 61
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 38
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9293
Składniki
Wymyte i oczyszczone nóżki wieprzowe wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy zbierając szumowiny. Dodajemy przyprawy według swojego smaku, ja dałem 6 listków laurowych i kilkanaście ziaren ziela angielskiego. Nóżki gotowałem 2 godziny i włożyłem wymyte ćwiartki z kurczaka i gotowałem to wszystko aż mięso z kurczaka zrobiło się miękkie. Nóżki i ćwiartki po ostudzeniu obrałem z kości, a mięska troszkę rozdrobniłem. Wywar z gotowania przecedziłem przez sitko i włożyłem do niego rozdrobnione mięsko. Dodałem pastę warzywną i garść majeranku i pogotowałem wszystko około 30 minut. Ostudzony wywar z mięsem powlewałem w trzy plastikowe pojemniczki (atestowane) i zimne wstawiłem do lodówki żeby ścięła się galaretka.
Podajemy z octem jabłkowym lub cytryną, jak kto woli. Smacznego !!!