Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna galareta, wykonana z ćwiartek kurczaka, zielonego groszku i marchewki.
Choinki z ciasta francuskiego to szybka i efektowna przekąska, którą przyrząd...
Odsłon: 2770
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 313
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 227
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 363
Choinki z ciasta francuskiego to szybka i efektowna przekąska, którą przyrząd...
Odsłon: 2770
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 313
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 227
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 363
Składniki
Ćwiartki z kurczaka czyścimy, płuczemy pod bieżącą wodą, wkładamy go garnka i zalewamy wodą, solimy. Zagotowujemy, zbieramy szumowiny. Po zebraniu szumowin dodajemy włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie i pastę rosołową, gotujemy 30 minut. Po tym czasie zakańczamy gotowanie.
Wyjmujemy ćwiartki, studzimy i oddzielamy mięso od kości. Mięso kroimy w większą kostkę, według naszych potrzeb.
Rosół przecedzamy przez sitko. Przygotowujemy pojemniki do galarety.
Na dno układamy zielony groszek z marchewką i kawałki mięsa. Przecedzony rosół zagotowujemy, dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy aż się rozpuści żelatyna. Ostudzonym rosołem zalewamy przygotowane pojemniki z ułożonymi kawałkami mięsa z groszkiem i marchewką, można na dno pojemnika włożyć plaster ugotowanego jajka na twardo, studzimy i ostudzone wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc.
Smacznego !!!