Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta drobiowa zrobiona z ćwiartek kurczaka i szyi z indyka, z dodatkiem zielonego groszku.
garnek, nóż, pojemniczki,
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1586
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 700
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 686
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 283
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1586
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 700
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 686
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 283
Składniki
Oczyszczone, wymyte mięsa z drobiu gotujemy do miękkości mięs, około 60 minut. Podczas gotowania zdejmujemy szumowiny. Gdy już nie będzie szumowin do garnka dodajemy pastę rosołową, liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz ziołowy, czosnek i majeranek. Gdy mięsa będą już miękkie na tyle żeby ładnie odchodziły od kości, wyjmujemy je do miski i studzimy. Ostudzone części drobiu obieramy z mięsa. Mięso rozdrabniamy, ale nie za drobno.
Wywar z gotowania mięs przelewamy przez sitko, zagotowujemy i do gotującego dodajemy żelatynę, mieszamy do rozpuszczenia jej. Do wcześniej przygotowanych pojemników wkładamy mięso i zielony groszek. Ostudzonym rosołem zalewamy mięsa w pojemniczkach.
Gdy galareta w pojemnikach będzie zimna, wstawiamy je do lodówki, najlepiej na noc. Po tym czasie możemy ją się zajadać. Smacznego !!!