Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta drobiowa zrobiona z ćwiartek kurczaka i szyi z indyka, z dodatkiem zielonego groszku.
garnek, nóż, pojemniczki,
Zapiekanka na ciepło i jako przekąska na zimno.
Odsłon: 20
Bardzo smaczny , prosty w przygotowaniu gulasz z wątróbki drobiowej.
Odsłon: 250
Zapiekanka na ciepło i jako przekąska na zimno.
Odsłon: 20
Bardzo smaczny , prosty w przygotowaniu gulasz z wątróbki drobiowej.
Odsłon: 250
Składniki
Oczyszczone, wymyte mięsa z drobiu gotujemy do miękkości mięs, około 60 minut. Podczas gotowania zdejmujemy szumowiny. Gdy już nie będzie szumowin do garnka dodajemy pastę rosołową, liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz ziołowy, czosnek i majeranek. Gdy mięsa będą już miękkie na tyle żeby ładnie odchodziły od kości, wyjmujemy je do miski i studzimy. Ostudzone części drobiu obieramy z mięsa. Mięso rozdrabniamy, ale nie za drobno.
Wywar z gotowania mięs przelewamy przez sitko, zagotowujemy i do gotującego dodajemy żelatynę, mieszamy do rozpuszczenia jej. Do wcześniej przygotowanych pojemników wkładamy mięso i zielony groszek. Ostudzonym rosołem zalewamy mięsa w pojemniczkach.
Gdy galareta w pojemnikach będzie zimna, wstawiamy je do lodówki, najlepiej na noc. Po tym czasie możemy ją się zajadać. Smacznego !!!