Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta zrobiona z tylnych wieprzowych golonek, bez skóry.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 308
Polecam.
Odsłon: 773
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36325
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 436
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 308
Polecam.
Odsłon: 773
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36325
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 436
Składniki
Golonki myjemy, osuszamy papierowymi ręcznikami. Z golonek zdejmujemy skórę i wkładamy do osolonej wody. Gotujemy około 2 godzin do miękkości golonek. Podczas gotowania zdejmujemy wytworzone się szumowiny, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i pastę rosołową. Gdy golonki będą miękkie kończymy gotowanie. Całość niech stygnie do momentu aż będzie nie gorące lecz ciepłe. Wyjmujemy golonki z garnka i oddzielamy mięso od kości, mięso rozdrabniamy. Wywar z gotowania przecedzamy przez sitko. Myjemy pojemniki i do każdego pojemnika rozdzielamy równo rozdrobnione mięso. Mięso w pojemnikach zalewamy wywarem i czekamy aż wszystko będzie zimne. Zimne pojemniki zakrywamy pokrywkami i wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc. Gotową galaretę podajemy z plastrami cytryny i pieczywem. Smacznego !!!