Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta zrobiona z tylnych wieprzowych golonek, bez skóry.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8599
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7123
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4868
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327715
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8599
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7123
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4868
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327715
Składniki
Golonki myjemy, osuszamy papierowymi ręcznikami. Z golonek zdejmujemy skórę i wkładamy do osolonej wody. Gotujemy około 2 godzin do miękkości golonek. Podczas gotowania zdejmujemy wytworzone się szumowiny, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i pastę rosołową. Gdy golonki będą miękkie kończymy gotowanie. Całość niech stygnie do momentu aż będzie nie gorące lecz ciepłe. Wyjmujemy golonki z garnka i oddzielamy mięso od kości, mięso rozdrabniamy. Wywar z gotowania przecedzamy przez sitko. Myjemy pojemniki i do każdego pojemnika rozdzielamy równo rozdrobnione mięso. Mięso w pojemnikach zalewamy wywarem i czekamy aż wszystko będzie zimne. Zimne pojemniki zakrywamy pokrywkami i wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc. Gotową galaretę podajemy z plastrami cytryny i pieczywem. Smacznego !!!