Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta zrobiona z tylnych wieprzowych golonek, bez skóry.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11992
Puszyste rogaliki z marmoladą przygotujesz na bazie ciasta francuskiego. To f...
Odsłon: 98
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25744
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11992
Puszyste rogaliki z marmoladą przygotujesz na bazie ciasta francuskiego. To f...
Odsłon: 98
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25744
Składniki
Golonki myjemy, osuszamy papierowymi ręcznikami. Z golonek zdejmujemy skórę i wkładamy do osolonej wody. Gotujemy około 2 godzin do miękkości golonek. Podczas gotowania zdejmujemy wytworzone się szumowiny, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i pastę rosołową. Gdy golonki będą miękkie kończymy gotowanie. Całość niech stygnie do momentu aż będzie nie gorące lecz ciepłe. Wyjmujemy golonki z garnka i oddzielamy mięso od kości, mięso rozdrabniamy. Wywar z gotowania przecedzamy przez sitko. Myjemy pojemniki i do każdego pojemnika rozdzielamy równo rozdrobnione mięso. Mięso w pojemnikach zalewamy wywarem i czekamy aż wszystko będzie zimne. Zimne pojemniki zakrywamy pokrywkami i wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc. Gotową galaretę podajemy z plastrami cytryny i pieczywem. Smacznego !!!