Do góry

Przekąski Przepis na:

Galareta z kurczaka.

Galareta z kurczaka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1612 Ocena: 23090

Dodano:

Odsłon: 513

Bardzo smaczna galareta z kurczaka.

Składniki

  • ćwiartki z kurczaka 1,5 kg - 4 szt.
  • włoszczyzna suszona 2 łyżki
  • pasta rosołowa 1 łyżka
  • liść laurowy 5 szt.
  • ziele angielskie 10 szt.
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • żelatyna 70 g
  • woda 3 litry
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Galareta z kurczaka.

Przygotowanie

  1. Ćwiartki z kurczaka czyścimy, płuczemy pod bieżącą wodą, wkładamy go garnka i zalewamy wodą, solimy. Zagotowujemy, zbieramy szumowiny. Po zebraniu szumowin dodajemy włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie i pastę rosołową, gotujemy 30 minut. Po tym czasie zakańczamy gotowanie, wyjmujemy ćwiartki, studzimy i oddzielamy mięso od kości. Mięso kroimy w większą kostkę, według naszych potrzeb. Rosół przecedzamy przez sitko. Przygotowujemy pojemniki do galarety. Na dno układamy kawałki mięsa. Przecedzony rosół zagotowujemy, dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy aż się rozpuści żelatyna. Ostudzonym rosołem zalewamy przygotowane pojemniki z ułożonymi kawałkami mięsa, studzimy i ostudzone wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń