Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta z kurczakiem przygotowana w kartonie po mleku. Super przekąska na imprezę. Polecam serdecznie bo jestem przekonana że zaskoczy Twoich gości. Polecam pokroić grubsze plastry by galaretka się nie rozpadała.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 30
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 30
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Składniki
w garnku gotuję filet z kurczaka z marchewką i przyprawami. po tym czasie bulion zostawiam a mięso kroję drobno. Przyprawiam. Do gorącego wywaru dodaję żelatynę i mieszam. Do kartonu z wyciętym otworem układam składniki wraz z natką pietruszki, jajkiem, groszkiem i marchewką. Zalewam bulion i chłodzę noc w lodówce. Po ty czasie wyciągam mięso w galarecie i kroję w grubsze plastry. Zbyt cienkie mogą się rozpadać.