Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta z kurzego mięsa zrobiona z użyciem żelatyny.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1328
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 242
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1328
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 242
Składniki
Oczyszczone, wypłukane ćwiartki gotujemy w osolonej wodzie 30 minut od momentu wrzenia wody. Podczas gotowania zbieramy szumowiny, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pastę rosołową i suszoną włoszczyznę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podczas gdy gotuje się mięso wysypujemy żelatynę do głębokiego talerza i zalewamy zimną wodą do jej przykrycia, odstawiamy na 30 minut. Ugotowane ćwiartki wyjmujemy i obieramy z mięsa. Mięso kroimy w kostkę. Z wywaru wyjmujemy liście laurowe i ziele angielskie. Pokrojone mięso układamy do wymytych pojemników. Wywar zagotowujemy i do gorącego wywaru wkładamy placek który utworzył się z żelatyny, dokładnie mieszamy aż rozpuści się żelatyna. Ostudzonym wywarem zalewamy pojemniki z mięsem, dekorujemy natką pietruszki i odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Ostudzone pojemniki przykrywamy pokrywkami i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Gotową galaretę podajemy jako zimną przystawkę. Smacznego !!!