Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta z kurzego mięsa zrobiona z użyciem żelatyny.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10848
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4846
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 962
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9284
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1378
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10848
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4846
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 962
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9284
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1378
Składniki
Oczyszczone, wypłukane ćwiartki gotujemy w osolonej wodzie 30 minut od momentu wrzenia wody. Podczas gotowania zbieramy szumowiny, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pastę rosołową i suszoną włoszczyznę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podczas gdy gotuje się mięso wysypujemy żelatynę do głębokiego talerza i zalewamy zimną wodą do jej przykrycia, odstawiamy na 30 minut. Ugotowane ćwiartki wyjmujemy i obieramy z mięsa. Mięso kroimy w kostkę. Z wywaru wyjmujemy liście laurowe i ziele angielskie. Pokrojone mięso układamy do wymytych pojemników. Wywar zagotowujemy i do gorącego wywaru wkładamy placek który utworzył się z żelatyny, dokładnie mieszamy aż rozpuści się żelatyna. Ostudzonym wywarem zalewamy pojemniki z mięsem, dekorujemy natką pietruszki i odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Ostudzone pojemniki przykrywamy pokrywkami i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Gotową galaretę podajemy jako zimną przystawkę. Smacznego !!!