Do góry

Przekąski Przepis na:

Galaretka drobiowa

Galaretka drobiowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 1490

Dodano:

Odsłon: 6703

Gdy zostaje mięso z rosołu,to fajnie go wykorzystać właśnie w taki sposób przygotowując galaretkę:)

Składniki

  • mięso z rosółu
  • warzywa mogą być te również co zostały z rosołu
  • Kukurydza konserwowa
  • groszek konserwowy
  • jajka
  • bulion drobiowy(czyli rosół)
  • żelatyna(ilość zelatyny zależy od ilości wywaru jaki mamy)
  • ocet winny
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do wywaru drobiowego dodajemy żelatynę i mieszamy do momentu całkowitego rozpuszczenia,ja używam do tego trzepaczki.
    Do pojemniczków np filiżanek,salaterek,układać na przemian warstwami warzywa z mięsem i jajkiem,na koniec zalać bulionem.
    Włożyć do lodówki najlepiej przed spożyciem na kilka godzin.
    Podawać skropione octem winnym.



    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń