Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy zostaje mięso z rosołu,to fajnie go wykorzystać właśnie w taki sposób przygotowując galaretkę:)
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1818
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 46
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1818
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 46
Składniki
Do wywaru drobiowego dodajemy żelatynę i mieszamy do momentu całkowitego rozpuszczenia,ja używam do tego trzepaczki. Do pojemniczków np filiżanek,salaterek,układać na przemian warstwami warzywa z mięsem i jajkiem,na koniec zalać bulionem. Włożyć do lodówki najlepiej przed spożyciem na kilka godzin. Podawać skropione octem winnym. Smacznego!!!