Do góry

Przekąski Przepis na:

Galaretka drobiowa

Galaretka drobiowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 127

Dodano:

Odsłon: 156

Pyszna galaretka na rodzinne spotkania.

Składniki

  • Porcja rosołowa
  • 2 udka
  • 2 skrzydełka
  • Włoszczyzna
  • Rosół
  • Żelatyna do mięs
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Galaretka drobiowa

Przygotowanie

  1. Pozostałości po niedzielnym obiedzie czyli gotowane mięso z rosołu obieram na małe kawałki z kości.Warzywa kroję drobno w kostkę. Przerzucam to do pojemnika plastikowego. Zalewam 1 litrem rosołu/bądź wodą z kostką rosołową. Żelatynę rozpuszczamy w gorącym wywarze nie gotujemy. Przestudzoną żelatyną zalewamy mięso i czekamy kilka godzin do stężenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń