Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna galaretka na rodzinne spotkania.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11796
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1284
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12437
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3342
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11796
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1284
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12437
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3342
Składniki
Pozostałości po niedzielnym obiedzie czyli gotowane mięso z rosołu obieram na małe kawałki z kości.Warzywa kroję drobno w kostkę. Przerzucam to do pojemnika plastikowego. Zalewam 1 litrem rosołu/bądź wodą z kostką rosołową. Żelatynę rozpuszczamy w gorącym wywarze nie gotujemy. Przestudzoną żelatyną zalewamy mięso i czekamy kilka godzin do stężenia.