Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
do galaretki drobiowej zwykle podaję sos tatarski
Mięso zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, ściągając w międzyczasie szumy. Następnie dodać warzywa i przyprawy.
Marchewkę (i pietruszkę jak ktoś lubi) wyciągnąć z rosołu, gdy jest miękka, odłożyć. Rosół dalej gotować do momentu aż mięso będzie odchodzić od kości.
Ugotowane udka ostudzić, usunąć z nich kości i chrząstki, pokroić.
Rosół przecedzić, rozpuścić w nim żelatynę, dobrze doprawić solą (ewentualnie uzupełnić przegotowaną wodą do 2 litrów płynu).
W salaterkach układać pokrojone w plastry jajka, marchewkę, pieczarki, mięso, groszek i siekaną natkę pietruszki. Zalać rosołem, odstawić do stężenia.
Zrobić sos tatarski: jajka, korniszony i kapary bardzo drobno posiekać, wymieszać z majonezem i jogurtem, doprawić solą i pieprzem.
Gotową galaretkę podawać z sosem tatarskim lub skropioną sokiem z cytryny czy octem.
Galaretka z owocami, prosty i pyszny deser, świetnie nadaje się na świąteczne...
Odsłon: 8384
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 113
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 32
Pyszne szybkie i lekkie danie obiadowe naleśniki z białym serem i jabłkami pr...
Odsłon: 770
Pyszna, zdrowa i lekka sałatka z pomidorów, cebuli i szczypiorku.Warzywa poch...
Odsłon: 2327
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 91
Dzisiej idziemy w innym kierunku, ponieważ głównym składnikiem jest melon, kt...
Odsłon: 29
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 113
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 32
Pyszne szybkie i lekkie danie obiadowe naleśniki z białym serem i jabłkami pr...
Odsłon: 770
Pyszna, zdrowa i lekka sałatka z pomidorów, cebuli i szczypiorku.Warzywa poch...
Odsłon: 2327
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 91
Dzisiej idziemy w innym kierunku, ponieważ głównym składnikiem jest melon, kt...
Odsłon: 29
Składniki
Mięso zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, ściągając w międzyczasie szumy. Następnie dodać warzywa i przyprawy.
Marchewkę (i pietruszkę jak ktoś lubi) wyciągnąć z rosołu, gdy jest miękka, odłożyć. Rosół dalej gotować do momentu aż mięso będzie odchodzić od kości.
Ugotowane udka ostudzić, usunąć z nich kości i chrząstki, pokroić. Rosół przecedzić, rozpuścić w nim żelatynę, dobrze doprawić solą (ewentualnie uzupełnić przegotowaną wodą do 2 litrów płynu).
W salaterkach układać pokrojone w plastry jajka, marchewkę, pieczarki, mięso, groszek i siekaną natkę pietruszki. Zalać rosołem, odstawić do stężenia.
Zrobić sos tatarski: jajka, korniszony i kapary bardzo drobno posiekać, wymieszać z majonezem i jogurtem, doprawić solą i pieprzem.
Gotową galaretkę podawać z sosem tatarskim lub skropioną sokiem z cytryny czy octem.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Placki ziemniaczano cukiniowe
Przekąski
Summer Rolls
Przekąski
Pasztet z warzyw z rosołu
Przekąski
Krążki cukinii w panierce
Placki ziemniaczano cukiniowe
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 32
Summer Rolls
Summer Rolls z sosem brzoskwiniowo-orzechowym. Ruloniki z papieru ryżowego wy...
Odsłon: 240