Przekąski Przepis na:
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Ugotować kurczaka z jarzynami i dodać liście , kostki rosołowe i ziele, odcedzić , mięso z kurczaka oddzielić od kości i pokroić , wrzucić do rosołu ,żelatynę wcześniej namoczoną w pół szklanki zimnej wody dodać do galarety przyprawy i zagotować, na końcu dodać rozdrobniony czosnek, lekko ostudzić i przelać do dowolnych pojemników, wstawić do lodówki
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

limetka 10 grudnia 2014Zgłoś do usunięcia
...krzywa wieża ;-DPychotka !
12 Kto głosował? | Odpowiedz

hania07 29 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
pyszne są takie galaretki a zwłaszcza drobiowe12 Kto głosował? | Odpowiedz

sereberko80 27 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
ja też uwielbiam, galaretkę z drobiu, tylko taką jadam :-)12 Kto głosował? | Odpowiedz

jolka 28 września 2010Zgłoś do usunięcia
...cały czas robię galaretę drobiową-wystarczy na sam koniec gotowania dodać do wywaru soku z cytryny bądz octu.4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ivona 20 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Pomijając fakt,że galaretka drobiowa jest mdła,należ pamięać,że żelatyny nie wolno zagotować....12 Kto głosował? | Odpowiedz

klaudyna1957 15 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Ale ładnie wyszła, uwielbiam galaretki.12 Kto głosował? | Odpowiedz