Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie. Dziś mam na Was rewelacyjny przepis na Wielkanocny stół. To Galaretka drobiowa w kształcie jajek. Pyszna przekąska na Wielkanoc. Mój hit w każde Święta.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 453
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 595
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 453
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 595
Składniki
Do garnka wkładamy mięso oraz warzywa. Dodajemy ziele angielskie, liść i zalewamy wodą. Gotujemy ok. 45 minut. Przygotowujemy wydmuszki. Na górze robimy małe otwory i wyparzamy jajka. Z wywaru odkładamy ok. 2.5 szklanki wody i dodajemy 2łyżki żelatyny. Mieszamy. Do jajek wkładamy pokrojone mięso, warzywa i wszystkie ozdoby. Zalewamy żelatyną i chłodzimy w lodówce. Gdy jajka będą już zastygnięte ściągamy skorupki z jajek. Obejrzyj mój film video aby zobaczyć dokładny przepis.