Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ulubiona przekąska moja i mojego synka :-)
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 999
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2902
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 999
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2902
Składniki
Mięso pokrojone w kostkę gotuję ok 2 godzin razem z warzywami i przyprawami.Marchewkę wyjmuję wcześniej,żeby się nie rozgotowała.Po ostudzeniu ścieram na tarce.Układam warstwami składniki: marchew,drobno pokrojone mięsko i groszek konserwowy.Żelatynę przygotowuję wg opisu na opakowaniu.Zalewam wywarem z żelatyną i wstawiam na noc do lodówki.
Mój sposób na krystaliczny wywar to: wrzucam mięso na gorącą wodę,nie powstają "burzyny"które zmętniają rosół.W trakcie gotowania dolewam zimną wodę.
SMACZNEGO