Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona przez każdego , małego i dużego łasucha . Każdy robi z golonki czy z kurczaka a ja dziś zaserwuję galaretkę ale z łopatki wieprzowej .
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15137
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15137
Składniki
Mięso myjemy , kroimy na mniejsze kawałki , przekładamy do garnka dokładamy obrane warzywa , cebulę , czosnek przekrojony na pół (nie obrane) oraz liść laurowy i kulki ziela angielskiego oraz pieprzu . Zalewamy wodą (tyle by mięso było delikatnie zalane lecz nie pływało) dosypujemy Vegete , zagotowujemy następnej zmiejszamy gaz i gotujemy do miękkości mięsa (około godziny do dwóch) . Po upływie tego czasu , gdy mięso będzie miękkie całość przecedzamy przez sitko . Mięso rozdrabniamy na mniejsze kawałki , marchewkę kroimy w drobną kostkę . Gotowy rosół (łącznie około ponad 2 litrów) podgrzewamy , wrzucamy do niego pokrojone mięso , marchewka oraz natkę pietruszki , dokładnie mieszamy , doprawiamy do smaku . Żelatynę rozpuścić w szklance rosołu następnie wlewamy do całości i dokładnie mieszamy .
Tak przygotowany rosół z mięsem i żelatyną rozlewamy do foremek lub małych miseczek . Gotową galaretkę chowamy do lodówki na około 12 godzin do stężenia .