Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka galaretka sprawdza się świetnie z okazji świąt czy przyjęć domowych, jest pyszna i idealna na każdą dietę.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 160
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1884
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14644
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19705
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 160
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1884
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14644
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19705
Składniki
Udka oczyszczamy z tłustej skóry, zalewamy zimną wodą jak na rosół, doprowadzamy do zagotowania, zmniejszamy energię grzewczą, po odszumowaniu dodajemy obrane warzywa i pozostałe składniki. Gotujemy do miękkości mięsa i lekko studzimy. Odcedzamy mięso i warzywa, w rosole rozpuszczamy żelatynę i studzimy. Do miseczek dajemy porcje pokrojonego mięsa, jajek, marchewki, groszku, kukurydzy, natki i zalewamy galaretką. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Można przed zalaniem galaretki dodać do środka kleksy sosu tatarskiego lub majonezu