Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka galaretka sprawdza się świetnie z okazji świąt czy przyjęć domowych, jest pyszna i idealna na każdą dietę.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6076
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9082
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8530
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5877
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6076
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9082
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8530
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5877
Składniki
Udka oczyszczamy z tłustej skóry, zalewamy zimną wodą jak na rosół, doprowadzamy do zagotowania, zmniejszamy energię grzewczą, po odszumowaniu dodajemy obrane warzywa i pozostałe składniki. Gotujemy do miękkości mięsa i lekko studzimy. Odcedzamy mięso i warzywa, w rosole rozpuszczamy żelatynę i studzimy. Do miseczek dajemy porcje pokrojonego mięsa, jajek, marchewki, groszku, kukurydzy, natki i zalewamy galaretką. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Można przed zalaniem galaretki dodać do środka kleksy sosu tatarskiego lub majonezu