Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 151
Dodano: 05.12.2019
Odsłon: 2278
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Udka oczyszczamy z tłustej skóry, zalewamy zimną wodą jak na rosół, doprowadzamy do zagotowania, zmniejszamy energię grzewczą, po odszumowaniu dodajemy obrane warzywa i pozostałe składniki.
Gotujemy do miękkości mięsa i lekko studzimy. Odcedzamy mięso i warzywa, w rosole rozpuszczamy żelatynę i studzimy.
Do miseczek dajemy porcje pokrojonego mięsa, jajek, marchewki, groszku, kukurydzy, natki i zalewamy galaretką.
Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Można przed zalaniem galaretki dodać do środka kleksy sosu tatarskiego lub majonezu
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)