Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretki z nóżek w innej odsłonie. Będą ozdobą wielkanocnego stołu.
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 185
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 602
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16923
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 792
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 185
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 602
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16923
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 792
Składniki
Mięso należy oczyścić i zalać wodą. Dodać listki laurowe, ziele angielskie, pieprz i sól. Gotować na bardzo wolnym ogniu rzez ok 3 godziny. Po tym czasie dodać warzywa i gotować jeszcze 30 minut. Wyjąć mięso i warzywa. Wywar przecedzić przez gazę. Mięso oddzielić od kości, rozdrobnić.
Aby powstały galaretki w wielkanocnym kształcie należy zrobić z jednej strony jaja dziurkę, wylać zawartość do osobnej miseczki. Skorupki dobrze wyparzyć. Do środka wrzucamy wszystkie rozdrobnione składniki, a następnie zalewamy wywarem. Gdy zastygną obieramy ze skorupki.