Do góry

Przekąski Przepis na:

Galaretka z nóżek w jaju

Galaretka z nóżek w jaju

Autor:

Przepisów i artykułów: 192 Ocena: 1629

Dodano:

Odsłon: 12655

Galaretki z nóżek w innej odsłonie. Będą ozdobą wielkanocnego stołu.

Składniki

  • 1 golonka wieprzowa
  • 1 nóżka wieprzowa
  • 2 udka z kurczaka
  • 5 marchewek
  • 1 pietruszka
  • 1/4 selera
  • 1/2 pora
  • 4 ziela angielskie
  • 4 listki laurowe
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 płaska łyżka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 3 litry wody
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso należy oczyścić i zalać wodą. Dodać listki laurowe, ziele angielskie, pieprz i sól. Gotować na bardzo wolnym ogniu rzez ok 3 godziny. Po tym czasie dodać warzywa i gotować jeszcze 30 minut.

    Wyjąć mięso i warzywa. Wywar przecedzić przez gazę. Mięso oddzielić od kości, rozdrobnić.

  2. Aby powstały galaretki w wielkanocnym kształcie należy zrobić z jednej strony jaja dziurkę, wylać zawartość do osobnej miseczki. Skorupki dobrze wyparzyć.

    Do środka wrzucamy wszystkie rozdrobnione składniki, a następnie zalewamy wywarem. Gdy zastygną obieramy ze skorupki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 13 marca Super galaretki, trochę mi te jajka z OBCEGO przypominają hehehe, tym bardziej ciekawsze będzie doznanie przy stole ;P Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń