Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretki z nóżek w innej odsłonie. Będą ozdobą wielkanocnego stołu.
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 53
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 518
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 53
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 518
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Składniki
Mięso należy oczyścić i zalać wodą. Dodać listki laurowe, ziele angielskie, pieprz i sól. Gotować na bardzo wolnym ogniu rzez ok 3 godziny. Po tym czasie dodać warzywa i gotować jeszcze 30 minut. Wyjąć mięso i warzywa. Wywar przecedzić przez gazę. Mięso oddzielić od kości, rozdrobnić.
Aby powstały galaretki w wielkanocnym kształcie należy zrobić z jednej strony jaja dziurkę, wylać zawartość do osobnej miseczki. Skorupki dobrze wyparzyć. Do środka wrzucamy wszystkie rozdrobnione składniki, a następnie zalewamy wywarem. Gdy zastygną obieramy ze skorupki.