Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie małe co nie co...polecam:)
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19841
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6894
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242824
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19841
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6894
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242824
Składniki
Szyję zalać wodą i gotować do miękkości.Pół godz.przed końcem gotowania dodać pierś, warzywa,ziele i liście. Gdy warzywa są miękkie doprawić rosół do smaku pieprzem i solą.Wyjąć warzywa wraz z mięsem i szyją. Szyję obrać z mięsa a pierś poszarpać. W miseczkach na spodzie ułożyć natkę,plasterek jajka,groszek i marchew pokrojoną w talarki.Dodać mięso. Do wrzącego rosołu (około 2,5 - 3 l) dodać żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia. Zalać mięso rosołem i odstawić w chłodne miejsce do stężenia.
Smacznego życzę!