Do góry

Przekąski Przepis na:

Galaretka z szyji indyczej i piersi kurczaka.

Galaretka z szyji indyczej i piersi kurczaka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 763 Ocena: 14533

Dodano:

Odsłon: 2612

Takie małe co nie co...polecam:)

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szyję zalać wodą i gotować do miękkości.Pół godz.przed końcem gotowania dodać pierś, warzywa,ziele i liście.


    Gdy warzywa są miękkie doprawić rosół do smaku pieprzem i solą.Wyjąć warzywa wraz z mięsem i szyją.

    Szyję obrać z mięsa a pierś poszarpać.


    W miseczkach na spodzie ułożyć natkę,plasterek jajka,groszek i marchew pokrojoną w talarki.Dodać mięso.

    Do wrzącego rosołu (około 2,5 - 3 l) dodać żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia.

    Zalać mięso rosołem i odstawić w chłodne miejsce do stężenia.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (24)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 06 lutego I ja wciaz gotujac rosolki mialam zamiar dzis zrobic z udek kurczaka... Nie zrobilam, bo sie zlenilam, a ty narobilas mi smaka... Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 lutego Taką "garaletkę", jak mówiło się za dzieciaka, to ja bardzo chętnie wszamam ;) Taka domowa jest pyszna, nie to co osławiona "lorneta i galareta" ;D Odpowiedzi: 8 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 06 lutego Takie galaretki kiedyś zjadało się na każdej imprezie. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń