Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie małe co nie co...polecam:)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 1004
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 346
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 141
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 1004
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 346
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 141
Składniki
Szyję zalać wodą i gotować do miękkości.Pół godz.przed końcem gotowania dodać pierś, warzywa,ziele i liście. Gdy warzywa są miękkie doprawić rosół do smaku pieprzem i solą.Wyjąć warzywa wraz z mięsem i szyją. Szyję obrać z mięsa a pierś poszarpać. W miseczkach na spodzie ułożyć natkę,plasterek jajka,groszek i marchew pokrojoną w talarki.Dodać mięso. Do wrzącego rosołu (około 2,5 - 3 l) dodać żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia. Zalać mięso rosołem i odstawić w chłodne miejsce do stężenia.
Smacznego życzę!