Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie małe co nie co...polecam:)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 484
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1817
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 484
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1817
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Składniki
Szyję zalać wodą i gotować do miękkości.Pół godz.przed końcem gotowania dodać pierś, warzywa,ziele i liście. Gdy warzywa są miękkie doprawić rosół do smaku pieprzem i solą.Wyjąć warzywa wraz z mięsem i szyją. Szyję obrać z mięsa a pierś poszarpać. W miseczkach na spodzie ułożyć natkę,plasterek jajka,groszek i marchew pokrojoną w talarki.Dodać mięso. Do wrzącego rosołu (około 2,5 - 3 l) dodać żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia. Zalać mięso rosołem i odstawić w chłodne miejsce do stężenia.
Smacznego życzę!