Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
polecam galaretka z warzywami, wędliną i ...
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31297
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14474
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1384
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31297
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14474
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1384
Składniki
Żelatynę należy namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, tak żeby napęczniała. Rosół dokładnie połączyć z rozpuszczoną żelatyną, sola i pieprzem. W dużej formie na babkę układamy wędlinę (ja ją zwinęłam na kształt różyczki) i część warzyw ,następnie zalewać stopniowo żelatyną. Wstawić do lodówki. Jak tylko stężała ponownie ułożyć następną część warzyw i zalać żelatyną i ponownie do lodówki. Schłodzić w lodówce, najlepiej całą noc.