Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
polecam galaretka z warzywami, wędliną i ...
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 579
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 247
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 55
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 579
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 247
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 55
Składniki
Żelatynę należy namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, tak żeby napęczniała. Rosół dokładnie połączyć z rozpuszczoną żelatyną, sola i pieprzem. W dużej formie na babkę układamy wędlinę (ja ją zwinęłam na kształt różyczki) i część warzyw ,następnie zalewać stopniowo żelatyną. Wstawić do lodówki. Jak tylko stężała ponownie ułożyć następną część warzyw i zalać żelatyną i ponownie do lodówki. Schłodzić w lodówce, najlepiej całą noc.