Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie tylko smaczna ale zdrowa przekąska , która w niektórych domach jest obowiązkiem każdego imprezy .
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 444
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 166
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 444
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 166
Składniki
Golonka myjemy , oczyszczamy , przekładamy do garnka i zalewamy zimną woda . Warzywa obieramy i wkładamy do garnka cebulę obieramy , opalamy dokładamy do garnka z pieprzem , zielem angielskim , liściem laurowy i wsypujemy vegetę . Gotujemy do miękkości około 4 do 5 godzin .
Gdy golonka będzie miękka to wyjmujemy ją i obieramy na mniejsze kawałki . marchewkę kroimy na małe kawałki i dodajemy do mięsa . Resztę warzyw nam nie potrzebna . Bulion przecedzamy i dolewamy wody na tyle żeby rozpuścić żelatynę według przepisu na opakowaniu ( można dodać więcej wody i żelatyny jak lubimy mniej mięsną galaretkę a więcej wody ) . Do mięsa wlewamy żelatynę i przelewamy do pojemników w których będzie tężała nam galaretka . Galaretkę przekładamy do lodówki do stężenia . Po stężeniu galaretki jest gotowa do spożycia .