Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie tylko smaczna ale zdrowa przekąska , która w niektórych domach jest obowiązkiem każdego imprezy .
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22701
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15068
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4813
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45156
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 695
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22701
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15068
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4813
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45156
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 695
Składniki
Golonka myjemy , oczyszczamy , przekładamy do garnka i zalewamy zimną woda . Warzywa obieramy i wkładamy do garnka cebulę obieramy , opalamy dokładamy do garnka z pieprzem , zielem angielskim , liściem laurowy i wsypujemy vegetę . Gotujemy do miękkości około 4 do 5 godzin .
Gdy golonka będzie miękka to wyjmujemy ją i obieramy na mniejsze kawałki . marchewkę kroimy na małe kawałki i dodajemy do mięsa . Resztę warzyw nam nie potrzebna . Bulion przecedzamy i dolewamy wody na tyle żeby rozpuścić żelatynę według przepisu na opakowaniu ( można dodać więcej wody i żelatyny jak lubimy mniej mięsną galaretkę a więcej wody ) . Do mięsa wlewamy żelatynę i przelewamy do pojemników w których będzie tężała nam galaretka . Galaretkę przekładamy do lodówki do stężenia . Po stężeniu galaretki jest gotowa do spożycia .