Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie tylko smaczna ale zdrowa przekąska , która w niektórych domach jest obowiązkiem każdego imprezy .
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Golonka myjemy , oczyszczamy , przekładamy do garnka i zalewamy zimną woda . Warzywa obieramy i wkładamy do garnka cebulę obieramy , opalamy dokładamy do garnka z pieprzem , zielem angielskim , liściem laurowy i wsypujemy vegetę . Gotujemy do miękkości około 4 do 5 godzin .
Gdy golonka będzie miękka to wyjmujemy ją i obieramy na mniejsze kawałki . marchewkę kroimy na małe kawałki i dodajemy do mięsa . Resztę warzyw nam nie potrzebna . Bulion przecedzamy i dolewamy wody na tyle żeby rozpuścić żelatynę według przepisu na opakowaniu ( można dodać więcej wody i żelatyny jak lubimy mniej mięsną galaretkę a więcej wody ) . Do mięsa wlewamy żelatynę i przelewamy do pojemników w których będzie tężała nam galaretka . Galaretkę przekładamy do lodówki do stężenia . Po stężeniu galaretki jest gotowa do spożycia .