Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To fajna przekąska na różne okazje i uroczystości. Jest pyszną alternatywą dla zimnych nóżek.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5381
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 905
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11821
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1344
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5381
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 905
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11821
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1344
Składniki
Odlewamy 200ml ciepłego bulionu i rozpuszczamy w nim żelatynę. Szynkę, marchewkę i pietruszkę kroimy w kosteczkę. Groszek i kukurydzę odsączamy z zalewy. Do ciepłego bulionu wlewamy ocet i doprawiamy do smaku. Następnie dodajemy rozpuszczoną żelatynę, warzywa i szynkę. Podłużną formę wykładamy folią spożywczą i napełniamy do połowy galaretką. Następnie układamy jajka, lekko je wciskając i zalewamy resztą galaretki. Całość odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Polecam