Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty pomysł na szybką przekąskę.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9592
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1106
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 209
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20894
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9592
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1106
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 209
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20894
Składniki
Marchewkę obieramy i gotujemy do miękkości.
Ciasto francuskie rozwijamy i szklanką wycinamy krążki.
Z parówek zdejmujemy osłonki i nacinamy co 1 cm. Zwijamy w obręcz.
Każdą obręcz układamy na krążkach z ciasta. Brzegi krążków zawijamy do wewnątrz, aby powstały "gniazdka".
Na środki krążków układamy starty żółty ser.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez ok. 20 minut.
Marchewkę kroimy w plasterki i wycinamy z nich kształty.
Upieczone gniazdka wyjmujemy z piekarnika, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i ozdabiamy marchewką.