Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe gofry na słono z dodatkami zapraszam po przepis
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 583
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 134
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 141
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 103
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22725
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 583
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 134
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 141
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 103
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22725
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia, sól, cukier, mieszamy w misce. Oddzielamy żółtko i białko do osobnych misek,
Do miski z żółtakami dodaje mleko i olej i wsypuje sypkie składniki dokładnie łącze by nie było grudek. Białko miksujemy z odrobina soli na sztywną pianę .
Ubite białka ostrożnie mieszamy z resztą składników, aby otrzymać ciasto. Ciasto można nakładać ostrożnie do rozgrzaną gofrownicę ktora za pierwszym razem delikatnie smaruje olejem. Piekę gofry na maksymalnych ustawianiach gofrownicy 15 minut uzyska brązowy kolor.
Na jeszcze cieple gofry wykladam kilka plasterków jajka na twardo można dać liść sałaty, plastry pomidora i ogórka i polewamy sosem czosnkowym a na wierzch poruszam startym serem .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego