Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe gofry na słono z dodatkami zapraszam po przepis
Nic dodać, nic ująć. Metodą prób i błędów udało się dojść do najlepszego prze...
Odsłon: 54802
Mam dziś dla was pyszny przepis na cudownie chrupiące gofry bez dodatku jajek...
Odsłon: 468
Wielkanoc to doskonała okazja, by delektować się wspaniałymi smakami, a bezgl...
Odsłon: 356
Smakują wyśmienicie i efektownie wyglądają. Jajka faszerowane na dwa sposoby...
Odsłon: 324
Wielkanoc to doskonała okazja, by delektować się wspaniałymi smakami, a bezgl...
Odsłon: 356
Smakują wyśmienicie i efektownie wyglądają. Jajka faszerowane na dwa sposoby...
Odsłon: 324
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia, sól, cukier, mieszamy w misce. Oddzielamy żółtko i białko do osobnych misek,
Do miski z żółtakami dodaje mleko i olej i wsypuje sypkie składniki dokładnie łącze by nie było grudek. Białko miksujemy z odrobina soli na sztywną pianę .
Ubite białka ostrożnie mieszamy z resztą składników, aby otrzymać ciasto. Ciasto można nakładać ostrożnie do rozgrzaną gofrownicę ktora za pierwszym razem delikatnie smaruje olejem. Piekę gofry na maksymalnych ustawianiach gofrownicy 15 minut uzyska brązowy kolor.
Na jeszcze cieple gofry wykladam kilka plasterków jajka na twardo można dać liść sałaty, plastry pomidora i ogórka i polewamy sosem czosnkowym a na wierzch poruszam startym serem .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pieczarki nadziewane fasolką szparagową z jajkiem
Przekąski
Szwedzki tort kanapkowy
Przekąski
Wielkanocne różowe jajka z pastą z awokado
Przekąski
Kimbab
Pieczarki nadziewane fasolką szparagową z jajkiem
Bardzo lubimy pieczarki, więc postanowiłam zaskoczyć moich domowników pieczar...
Odsłon: 18
Szwedzki tort kanapkowy
Zaskocz bliskich i znajomych tortem kanapkowym. Wygląda obłędnie, a smakuje j...
Odsłon: 150