Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe gofry na słono z dodatkami zapraszam po przepis
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4367
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417309
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4367
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417309
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia, sól, cukier, mieszamy w misce. Oddzielamy żółtko i białko do osobnych misek,
Do miski z żółtakami dodaje mleko i olej i wsypuje sypkie składniki dokładnie łącze by nie było grudek. Białko miksujemy z odrobina soli na sztywną pianę .
Ubite białka ostrożnie mieszamy z resztą składników, aby otrzymać ciasto. Ciasto można nakładać ostrożnie do rozgrzaną gofrownicę ktora za pierwszym razem delikatnie smaruje olejem. Piekę gofry na maksymalnych ustawianiach gofrownicy 15 minut uzyska brązowy kolor.
Na jeszcze cieple gofry wykladam kilka plasterków jajka na twardo można dać liść sałaty, plastry pomidora i ogórka i polewamy sosem czosnkowym a na wierzch poruszam startym serem .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego