Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spośród kilku rodzajów gofrów jakie robię uważam, że te na wodzie gazowanej są najlepsze. Wychodzą złociste i chrupiące, tylko musimy pamiętać, żeby nie składać ich jeden na drugi w stosik po wyjęciu z gofrownicy, tylko dać im chwilę przestygnąć na kratce lub oprzeć o coś. Są idealne na śniadanie.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4936
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13746
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3233
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1042
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4936
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13746
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3233
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1042
Składniki
Do miski wsypujemy suche składniki i mieszamy. Żółtka oddzielamy od białek i ubijamy białka w oddzielnym naczyniu na sztywną pianę. Do suchych składników dajemy wodę gazowaną oraz żółtka i wszystko ze sobą miksujemy. Następnie wlewamy olej i miksujemy na najniższych obrotach aż masa będzie gładka. Na koniec przekładamy ubitą pianę i mieszamy delikatnie przy pomocy trzepaczki. Rozgrzewamy gofrownicę i wylewamy porcję ciasta na kratkę. Pieczemy tak jak mamy w instrukcji gofrownicy. Dekorujemy wg uznania i zajadamy. Smacznego :) Zapraszam na blog www.pyszotki.pl