Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spośród kilku rodzajów gofrów jakie robię uważam, że te na wodzie gazowanej są najlepsze. Wychodzą złociste i chrupiące, tylko musimy pamiętać, żeby nie składać ich jeden na drugi w stosik po wyjęciu z gofrownicy, tylko dać im chwilę przestygnąć na kratce lub oprzeć o coś. Są idealne na śniadanie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10552
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6092
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12965
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4707
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10552
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6092
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12965
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4707
Składniki
Do miski wsypujemy suche składniki i mieszamy. Żółtka oddzielamy od białek i ubijamy białka w oddzielnym naczyniu na sztywną pianę. Do suchych składników dajemy wodę gazowaną oraz żółtka i wszystko ze sobą miksujemy. Następnie wlewamy olej i miksujemy na najniższych obrotach aż masa będzie gładka. Na koniec przekładamy ubitą pianę i mieszamy delikatnie przy pomocy trzepaczki. Rozgrzewamy gofrownicę i wylewamy porcję ciasta na kratkę. Pieczemy tak jak mamy w instrukcji gofrownicy. Dekorujemy wg uznania i zajadamy. Smacznego :) Zapraszam na blog www.pyszotki.pl