Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto powiedział, że gofry można jeść tylko na słodko? Wytrawne gofry z cukinii to oryginalny pomysł na pyszną przekąskę w ciągu dnia. Przygotowane według tego przepisu wygodzą niesamowicie lekkie, cudownie chrupiące, z delikatnym wnętrzem. Najlepiej smakują podawane z kleksem śmietany lub w towarzystwie sosu czosnkowego.
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 125
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 136
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 143
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 31
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 34
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 125
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 136
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 143
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 31
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 34
Składniki
Cukinię myjemy, ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę obieramy i drobno szatkujemy. Całość oprawiamy solą i odstawiamy na bok na około 15 minut. Następnie odsączamy z nadmiaru wody.
Natkę pietruszki płuczemy, osuszamy i szatkujemy.
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, jajka, mleko i olej. Wszystko razem mieszamy do połączenia składników. Na koniec dodajemy cukinię z cebulą oraz posiekaną natkę pietruszki. Ciasto na gofry doprawiamy solą i pieprzem.
Na rozgrzaną gofrownicę przelewamy ciasto. Pieczemy gofry na złoty kolor. Studzimy na kratce.
Gofry z cukinii serwujemy solo, z kleksem śmietany lub w towarzystwie sosu czosnkowego. Smacznego!