Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie, polecam ten przepis.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 181
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 382
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1734
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3274
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26772
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 181
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 382
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1734
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3274
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26772
Składniki
Wykonanie:
Kapustę oczyścić, włożyć do wysokiego garnka z wrzącą wodą i parzyć aż liście zaczną odchodzić, po ostudzeniu obrać liście i pozbyć się nerwów.
Ziemniaki zmielić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zrumienić na maśle klarowanym razem z drobno posiekaną kiełbasą, na sam koniec dodać starty czosnek. Połączyć wszystkie składniki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce do wystudzenia. Następnie na gotowe liści kłaść łyżką farsz i zwijać zgrabne gołąbki. Gotowe gołąbki ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, na każdą warstwę gołąbków dać kawałki masła i posypać mieloną papryka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 1 ½ godziny. Po upieczeniu gołąbki lekko przestudzić, posypać papryką mieloną słodką i zrumienić na patelni bez tłuszczu z obu stron na rumiano. SMACZNEGO