Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie, polecam ten przepis.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38968
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 403
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 170
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9255
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38968
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 403
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 170
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9255
Składniki
Wykonanie:
Kapustę oczyścić, włożyć do wysokiego garnka z wrzącą wodą i parzyć aż liście zaczną odchodzić, po ostudzeniu obrać liście i pozbyć się nerwów.
Ziemniaki zmielić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zrumienić na maśle klarowanym razem z drobno posiekaną kiełbasą, na sam koniec dodać starty czosnek. Połączyć wszystkie składniki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce do wystudzenia. Następnie na gotowe liści kłaść łyżką farsz i zwijać zgrabne gołąbki. Gotowe gołąbki ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, na każdą warstwę gołąbków dać kawałki masła i posypać mieloną papryka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 1 ½ godziny. Po upieczeniu gołąbki lekko przestudzić, posypać papryką mieloną słodką i zrumienić na patelni bez tłuszczu z obu stron na rumiano. SMACZNEGO