Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie, polecam ten przepis.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 917
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4550
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1168
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 525
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 917
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4550
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1168
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 525
Składniki
Wykonanie:
Kapustę oczyścić, włożyć do wysokiego garnka z wrzącą wodą i parzyć aż liście zaczną odchodzić, po ostudzeniu obrać liście i pozbyć się nerwów.
Ziemniaki zmielić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zrumienić na maśle klarowanym razem z drobno posiekaną kiełbasą, na sam koniec dodać starty czosnek. Połączyć wszystkie składniki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce do wystudzenia. Następnie na gotowe liści kłaść łyżką farsz i zwijać zgrabne gołąbki. Gotowe gołąbki ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, na każdą warstwę gołąbków dać kawałki masła i posypać mieloną papryka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 1 ½ godziny. Po upieczeniu gołąbki lekko przestudzić, posypać papryką mieloną słodką i zrumienić na patelni bez tłuszczu z obu stron na rumiano. SMACZNEGO