Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie, polecam ten przepis.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10963
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4876
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1007
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9434
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1404
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10963
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4876
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1007
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9434
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1404
Składniki
Wykonanie:
Kapustę oczyścić, włożyć do wysokiego garnka z wrzącą wodą i parzyć aż liście zaczną odchodzić, po ostudzeniu obrać liście i pozbyć się nerwów.
Ziemniaki zmielić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zrumienić na maśle klarowanym razem z drobno posiekaną kiełbasą, na sam koniec dodać starty czosnek. Połączyć wszystkie składniki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce do wystudzenia. Następnie na gotowe liści kłaść łyżką farsz i zwijać zgrabne gołąbki. Gotowe gołąbki ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, na każdą warstwę gołąbków dać kawałki masła i posypać mieloną papryka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 1 ½ godziny. Po upieczeniu gołąbki lekko przestudzić, posypać papryką mieloną słodką i zrumienić na patelni bez tłuszczu z obu stron na rumiano. SMACZNEGO