Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was pyszne gołąbki z kapusty słodkiej proste w przygotowaniu które uwielbiam wykonywać a wy ? jeśli lubicie to danie zapraszam pod podanym linkiem na szczegółowy przepis jak je wykonuję
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Do miski dodać uprażony w osolonej wodzie i ostygnięty ryż oraz resztę składników i wymieszać rękoma do połączenia się w jedną całość
Jak farsz jest już przygotowany wtedy sparzyć liście kapusty i pozostawić je do przestygnięcia
Z ostygniętych liści kapusty wyciąć twardą część nałożyć farsz i dość ciasno zwijać, boki wcisnąć w środek aby nie uciekł farsz
Przygotowane gołąbki ułożyć ciasno w garnku z wyłożonymi na dnie liśćmi kapusty, wierzch również nakryć liśćmi, zalać zalewą i gotować od 1,5 - 2 godzin do miękkości wierzchnich liści kapusty
Gotowe gołąbki można podawać z ziemniakami lub dowolnym pieczywem