Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2477
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 78
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 164
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 738
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2477
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 78
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 164
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 738
Składniki
Z kapusty wyciąć głąb. Gotować ją przez 5 minut w osolonej wodzie. Ostudzić, oddzielić liście, z każdego ściąć twardy rdzeń. Mięso wymieszać z jajkiem, namoczoną i odciśniętą bułką, startą na tarce cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Porcje farszu zawijać w liście kapusty. Na dnie rondla położyć kilka liści kapusty, na nich ułożyć gołąbki. Wlać tyle wody, aby zakryła gołąbki do połowy. Dusić do miękkości. Mąkę wymieszać z połową bulionu, wlać go do rondla z gołąb-kami, zagotować. Dodać koncentrat, sól i pieprz. Gołąbki podawać z sosem.