Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30941
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9675
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2164
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4161
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 877
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30941
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9675
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2164
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4161
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 877
Składniki
Z kapusty wyciąć głąb. Gotować ją przez 5 minut w osolonej wodzie. Ostudzić, oddzielić liście, z każdego ściąć twardy rdzeń. Mięso wymieszać z jajkiem, namoczoną i odciśniętą bułką, startą na tarce cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Porcje farszu zawijać w liście kapusty. Na dnie rondla położyć kilka liści kapusty, na nich ułożyć gołąbki. Wlać tyle wody, aby zakryła gołąbki do połowy. Dusić do miękkości. Mąkę wymieszać z połową bulionu, wlać go do rondla z gołąb-kami, zagotować. Dodać koncentrat, sól i pieprz. Gołąbki podawać z sosem.