Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na obiad.
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Ryż wsyp do posolonego wrzątku, ugotuj, odcedź, ostudź. Wytnij głąb kapusty. Całą główkę włóż do garnka z posolonym wrzątkiem. Kolejno zdejmuj sparzone liście. Zetnij z nich zgrubiałe nerwy. Posiekaną cebulę przesmaż na oleju. Cebulę i ryż wymieszaj z mięsem. Przypraw solą, pieprzem i majerankiem. Po porcji farszu układaj na każdym z liści, brzegi zawiń do środka, a następnie całość zroluj. Na spodzie szerokiego rondla ułóż 2 uszkodzone liście , wlej odrobinę wody. Na tym ciasno układaj gołąbki. Dodaj 2 kostki bulionowe i 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, pieprz, listek laurowy, odrobinę majeranku i ziele angielskie. Zalej wodą, dołóż smalec i pod przykryciem gotuj około 45 minut. Zagotuj 2 szklanki wody z oststnią kostką bulionową, dodaj resztę koncentratu pomidorowego oraz spl, pieprz i cukier do smaku. Gotuj na wolnym ogniu, aż sos stanie się gęsty. Gotowe gołąbki podawaj polane sosem.