Do góry

Przekąski Przepis na:

Goście nie będą mogli się oderwać. Hit każdej imprezy

Goście nie będą mogli się oderwać. Hit każdej imprezy

Autor:

Przepisów i artykułów: 212 Ocena: 2582

Dodano:

Odsłon: 36169

Zamiast koreczków lub chipsów, na najbliższej imprezie zaserwujcie gościom te niezwykle smaczne roladki z bakłażana. Gwarantujemy, że będą hitem.

Składniki

  • 1 duży bakłażan
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek
  • Sól
  • Pieprz świeżo mielony
  • 100 g (połowa kostki) sera białego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kulka mozzarelli
  • 6 plasterków dobrej szynki
  • Kilka pomidorów
  • 4 kromki dobrego chleba
  • Tłuszcz do posmarowania blaszki
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Goście nie będą mogli się oderwać. Hit każdej imprezy

Przygotowanie

  1. Bakłażana umyj i pokrój na 12 cienkich plastrów. Na patelni rozgrzej oliwę i smaż plasterki z obydwu stron. Bakłażan musi stać się miękki. Możesz dodać więcej oliwy. Dodaj pieprz i sól na każdy z plastrów i odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

  2. Twarożek zmiksuj z czosnkiem, solą i pieprzem. Mozzarellę pokrój na plasterki.

  3. Każdy z plastrów bakłażana posmaruj serkiem. Ułóż plasterek szynki, plaster mozzarelli i zepnij. Roladki układaj w natłuszczonej formie. Piecz około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

  4. Umyte pomidory pokrój w plastry. Ułóż na nich roladki, dopraw świeżo mielonym pieprzem i podawaj z chlebem. Świetnie pasują jako przekąska na imprezę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń