Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast koreczków lub chipsów, na najbliższej imprezie zaserwujcie gościom te niezwykle smaczne roladki z bakłażana. Gwarantujemy, że będą hitem.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 52
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2336
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 52
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2336
Składniki
Bakłażana umyj i pokrój na 12 cienkich plastrów. Na patelni rozgrzej oliwę i smaż plasterki z obydwu stron. Bakłażan musi stać się miękki. Możesz dodać więcej oliwy. Dodaj pieprz i sól na każdy z plastrów i odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Twarożek zmiksuj z czosnkiem, solą i pieprzem. Mozzarellę pokrój na plasterki.
Każdy z plastrów bakłażana posmaruj serkiem. Ułóż plasterek szynki, plaster mozzarelli i zepnij. Roladki układaj w natłuszczonej formie. Piecz około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Umyte pomidory pokrój w plastry. Ułóż na nich roladki, dopraw świeżo mielonym pieprzem i podawaj z chlebem. Świetnie pasują jako przekąska na imprezę.