Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast koreczków lub chipsów, na najbliższej imprezie zaserwujcie gościom te niezwykle smaczne roladki z bakłażana. Gwarantujemy, że będą hitem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12568
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1424
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13621
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5737
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12568
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1424
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13621
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5737
Składniki
Bakłażana umyj i pokrój na 12 cienkich plastrów. Na patelni rozgrzej oliwę i smaż plasterki z obydwu stron. Bakłażan musi stać się miękki. Możesz dodać więcej oliwy. Dodaj pieprz i sól na każdy z plastrów i odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Twarożek zmiksuj z czosnkiem, solą i pieprzem. Mozzarellę pokrój na plasterki.
Każdy z plastrów bakłażana posmaruj serkiem. Ułóż plasterek szynki, plaster mozzarelli i zepnij. Roladki układaj w natłuszczonej formie. Piecz około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Umyte pomidory pokrój w plastry. Ułóż na nich roladki, dopraw świeżo mielonym pieprzem i podawaj z chlebem. Świetnie pasują jako przekąska na imprezę.