Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast koreczków lub chipsów, na najbliższej imprezie zaserwujcie gościom te niezwykle smaczne roladki z bakłażana. Gwarantujemy, że będą hitem.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13095
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2478
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3610
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4508
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13095
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2478
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3610
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4508
Składniki
Bakłażana umyj i pokrój na 12 cienkich plastrów. Na patelni rozgrzej oliwę i smaż plasterki z obydwu stron. Bakłażan musi stać się miękki. Możesz dodać więcej oliwy. Dodaj pieprz i sól na każdy z plastrów i odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Twarożek zmiksuj z czosnkiem, solą i pieprzem. Mozzarellę pokrój na plasterki.
Każdy z plastrów bakłażana posmaruj serkiem. Ułóż plasterek szynki, plaster mozzarelli i zepnij. Roladki układaj w natłuszczonej formie. Piecz około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Umyte pomidory pokrój w plastry. Ułóż na nich roladki, dopraw świeżo mielonym pieprzem i podawaj z chlebem. Świetnie pasują jako przekąska na imprezę.