Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne krążki cebulowe według oryginalnej greckiej receptury, gdzie stanowią one popularną przekąskę. Rewelacyjne na wieczorny seans przed telewizorkiem, zwłaszcza do zimnego piwka:)
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 90
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 68
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 516
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 90
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 68
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 516
Składniki
Do miski wsypać mąkę, sól i pieprz, wymieszać. Powoli dodawać mleko, roztrzepane jajko oraz piwo i wymieszać na gładką masę. Odstawić na 15 minut.
W tym czasie obrać cebule, pokroić w plastry i usunąć środek, aby otrzymać krążki. Olej rozgrzać w głębszym naczyniu. Krążki zanurzać w cieście i smażyć na oleju po kilka minut z każdej strony na rumiano. Wyjmować łyżką cedzakową, odsączać na papierowym ręczniku. Posypać sezamem. Podawać na gorąco. Smacznego:)