Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne krążki cebulowe według oryginalnej greckiej receptury, gdzie stanowią one popularną przekąskę. Rewelacyjne na wieczorny seans przed telewizorkiem, zwłaszcza do zimnego piwka:)
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 220
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 721
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1273
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 24947
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 220
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 721
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1273
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 24947
Składniki
Do miski wsypać mąkę, sól i pieprz, wymieszać. Powoli dodawać mleko, roztrzepane jajko oraz piwo i wymieszać na gładką masę. Odstawić na 15 minut.
W tym czasie obrać cebule, pokroić w plastry i usunąć środek, aby otrzymać krążki. Olej rozgrzać w głębszym naczyniu. Krążki zanurzać w cieście i smażyć na oleju po kilka minut z każdej strony na rumiano. Wyjmować łyżką cedzakową, odsączać na papierowym ręczniku. Posypać sezamem. Podawać na gorąco. Smacznego:)