Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne krążki cebulowe według oryginalnej greckiej receptury, gdzie stanowią one popularną przekąskę. Rewelacyjne na wieczorny seans przed telewizorkiem, zwłaszcza do zimnego piwka:)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3113
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422216
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2279
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3113
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422216
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2279
Składniki
Do miski wsypać mąkę, sól i pieprz, wymieszać. Powoli dodawać mleko, roztrzepane jajko oraz piwo i wymieszać na gładką masę. Odstawić na 15 minut.
W tym czasie obrać cebule, pokroić w plastry i usunąć środek, aby otrzymać krążki. Olej rozgrzać w głębszym naczyniu. Krążki zanurzać w cieście i smażyć na oleju po kilka minut z każdej strony na rumiano. Wyjmować łyżką cedzakową, odsączać na papierowym ręczniku. Posypać sezamem. Podawać na gorąco. Smacznego:)