Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne krążki cebulowe według oryginalnej greckiej receptury, gdzie stanowią one popularną przekąskę. Rewelacyjne na wieczorny seans przed telewizorkiem, zwłaszcza do zimnego piwka:)
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1906
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 30
Polecam.
Odsłon: 734
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1906
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 30
Polecam.
Odsłon: 734
Składniki
Do miski wsypać mąkę, sól i pieprz, wymieszać. Powoli dodawać mleko, roztrzepane jajko oraz piwo i wymieszać na gładką masę. Odstawić na 15 minut.
W tym czasie obrać cebule, pokroić w plastry i usunąć środek, aby otrzymać krążki. Olej rozgrzać w głębszym naczyniu. Krążki zanurzać w cieście i smażyć na oleju po kilka minut z każdej strony na rumiano. Wyjmować łyżką cedzakową, odsączać na papierowym ręczniku. Posypać sezamem. Podawać na gorąco. Smacznego:)