Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska na imprezy. Można też zrobić je z fetą i pesto.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3522
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 633
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1064
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 138
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3522
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 633
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1064
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 138
Składniki
Wszystkie składniki: jogurt, olej z oliwek, sól, mąkę i cukier puder mieszamy w misce mikserem, a potem krótko zagniatamy ciasto ręką. Stolnicę podsypujemy mąką i rozwałkujemy ciasto, na około 3 milimetry( nie za cienko). Szklanką wycinamy kółka.
Suszone pomidory drobno kroimy i mieszamy z fetą, utartym serem, oregano i tymiankiem. Można doprawić do smaku. Nadzienie kładziemy na środek kółek i albo zlepiamy jak tradycyjne pierogi, albo lepimy małe łódeczki.
Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, można równocześnie upiec 2 porcje. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy łódeczki około 18 minut. W trakcie pieczenia łódeczki smarujemy śmietaną.
Łódeczki serwujemy z pomidorowym i jogurtowym dipem.