Do góry

Przekąski Przepis na:

Grillowana kapusta pekińska pod twarogiem i serem żółtym.

Grillowana  kapusta pekińska pod twarogiem i serem żółtym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 973 Ocena: 20324

Dodano:

Odsłon: 272

Polecam serdecznie jako przystawkę do mięs lub wędlin z grilla. Zaskoczycie znajomych pysznym smakiem :)

Składniki

  • Kapusta pekińska
  • 250g chudy twaróg
  • 150g ser żółty
  • czosnek niedźwiedzi mały pęczek
  • zielona cebulka
  • śmietana 18 % 3 łyżki
  • łyżeczka musztardy,sól pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Grillowana kapusta pekińska pod twarogiem i serem żółtym.

Przygotowanie

  1. Żółty ser utrzeć na grubych oczkach tarła.
    Dodać twaróg,zieloną cebulkę i czosnek drobno pokrojone.
    Dać musztardę i śmietanę,rozetrzeć widelcem.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem.

  2. Kapustę pekińską pokroić w grubsze plastry około 2cm.
    Na kapustę nalożyć farsz serowy.
    Zawinąć w folię aluminiową ,tak by wierzch nie przylegał do sera.Zrobić kopczyk.

    Tak postąpić ze wszystkimi plastrami.Wyszło mi 6szt.

    Na rozgrzanego grilla dać tackę a na nią położyć zapakowane kapusty.

  3. Grillowac 15-20min.
    Trzeba sprawdzać,żeby kapusta nie była rozpadająca sie.

    Pod koniec grillowania od spodu zrobić nożem diurkę by nadmiar soku wypłynął.

  4. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 12 maja Rewelacyjny pomysl, mialam smak na plastry kapusty i dziekuje za tak smaczny przepis! Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

PaniMkuchniasmakowita 12 maja Swietny przepis, dla mnie rewelacyjna nowosc. Musi byc pyszne :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 maja Ale pyszne zestawienie, z grilla musi smakować obłędnie :) Odpowiedzi: 10 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń