Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Karkówka w glazurze to moja propozycja na spotkanie ze rodzinką lub znajomymi przy grillu. Taka karkówka jest bardzo smaczna . Połączenie musztardy francuskiej i słodkiego dżemu z mięskiem to strzał w dziesiątkę. Karkówka wyszła bardzo smaczna.
grill, miska, tłuczek do mięsa, naczynie do glazury,
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 263
Królowa grilla :)
Odsłon: 66
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 60
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 67
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 263
Królowa grilla :)
Odsłon: 66
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 60
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 67
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Mięso podzielić na kawałki, delikatnie rozbić, umyć i osuszyć. Następnie mięso natrzeć oliwą i przyprawami, włożyć do miski okryć ściereczką i włożyć do lodówki na 2 godziny. W między czasie przygotować glazurę; Czosnek obrać ,drobno posiekać i utrzeć z solą i grubo mielonym pieprzem. Wymieszać z musztardą francuską, dżemem oraz z natką pietruszki. Mięso wyjąć z marynaty ułożyć na grillu i upiec po 8 minut z każdej strony. Gdy mięsko będzie prawie gotowe posmarować glazurą za pomocą pędzelka i piec jeszcze kilka minut. Po upieczeniu mięso rozłożyć na talerze i polać pozostałą glazurą. Podawać z grillowanymi warzywami i ulubioną surówką.