Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Karkówka w glazurze to moja propozycja na spotkanie ze rodzinką lub znajomymi przy grillu. Taka karkówka jest bardzo smaczna . Połączenie musztardy francuskiej i słodkiego dżemu z mięskiem to strzał w dziesiątkę. Karkówka wyszła bardzo smaczna.
grill, miska, tłuczek do mięsa, naczynie do glazury,
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5684
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 104
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 596
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5684
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 104
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 596
Składniki
Mięso podzielić na kawałki, delikatnie rozbić, umyć i osuszyć. Następnie mięso natrzeć oliwą i przyprawami, włożyć do miski okryć ściereczką i włożyć do lodówki na 2 godziny. W między czasie przygotować glazurę; Czosnek obrać ,drobno posiekać i utrzeć z solą i grubo mielonym pieprzem. Wymieszać z musztardą francuską, dżemem oraz z natką pietruszki. Mięso wyjąć z marynaty ułożyć na grillu i upiec po 8 minut z każdej strony. Gdy mięsko będzie prawie gotowe posmarować glazurą za pomocą pędzelka i piec jeszcze kilka minut. Po upieczeniu mięso rozłożyć na talerze i polać pozostałą glazurą. Podawać z grillowanymi warzywami i ulubioną surówką.