Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna kiełbasa czosnkowa z grilla nadziana pysznym serem mozzarellą podana w towarzystwie grillowanych warzyw zasmakowała całej rodzince
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112994
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 351
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 695
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 540
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112994
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 351
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 695
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 540
Składniki
Czosnkową kiełbasę ponacinać po długości w odległości do 1,5 cm, ale nie do końca, następnie natrzeć lekko olejem i oprószyć przyprawą do grilla. Kiełbasę rozłożyć na rozgrzanym ruszcie i grillować około 10 minut. Po 10 minutach zdjąć kiełbasę z grilla lekko przestudzić, a następnie położyć na foli aluminiowej. W miejsca nacięte powkładać plasterki mozzarelli. Folie dokładnie zwinąć, kiełbaski ułożyć na tacce grillowej. Dookoła kiełbasy w wolne miejsca poukładać kawałki umytej, oczyszczonej z nasion papryki czerwonej, plastry obranej cebuli. Całość położyć na rozgrzanym grillu i grillować do rozpuszczenia mozzarelli i do miękkości grillowanych warzyw. Po rozwinięciu foli gotowe kiełbasy polać keczupem połączonym z musztardą.