Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przystawka lub przekąska na grilla - grillowana papryka, szynka o włoskiej proweniencji i odrobina sera oraz zieleniny - to zestawienie zaostrza apetyt na grillowe imprezki!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Z oliwy i przypraw oraz miodu przyrządzamy marynatę.
Paprykę myjemy, kroimy na niewielkie kawałki, pozbywając się gniazd nasiennych.
Marynujemy pół godziny (można dłużej).
Rozgrzewamy i przygotowujemy grill. Ewentualnie patelnię grillową smarujemy olejem (rozprowadzamy go pędzelkiem lub ręcznikiem papierowym) i rozgrzewamy na niewielkim ogniu.
Grillujemy paprykę z obu stron po kilkanaście minut - aż zmięknie.
Podajemy z serkiem, rukolą i szynką parmeńską.