Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przystawka lub przekąska na grilla - grillowana papryka, szynka o włoskiej proweniencji i odrobina sera oraz zieleniny - to zestawienie zaostrza apetyt na grillowe imprezki!
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 184
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 57
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 184
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 57
Składniki
Z oliwy i przypraw oraz miodu przyrządzamy marynatę.
Paprykę myjemy, kroimy na niewielkie kawałki, pozbywając się gniazd nasiennych.
Marynujemy pół godziny (można dłużej).
Rozgrzewamy i przygotowujemy grill. Ewentualnie patelnię grillową smarujemy olejem (rozprowadzamy go pędzelkiem lub ręcznikiem papierowym) i rozgrzewamy na niewielkim ogniu.
Grillujemy paprykę z obu stron po kilkanaście minut - aż zmięknie.
Podajemy z serkiem, rukolą i szynką parmeńską.